Έβρος: Για παράνομη είσοδο στη χώρα κατηγορείται ο Τούρκος
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα αύριο, Πέμπτη
Δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα σχηματίστηκε σε βάρος του Τούρκου, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, στις Καστανιές Έβρου, από τις ελληνικές αρχές.
Ο συλληφθείς, ο οποίος μεταφέρθηκε μετά την κράτησή του στο τελωνείο στα κρατητήρια της ασφάλειας Ορεστιάδας, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα αύριο, Πέμπτη.

Όπως έγινε γνωστό, ο Τούρκος εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο σημείο και φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν έλληνες στρατιωτικοί και στη συνέχεια να τον παραδώσουν στην αστυνομία.
Κατά πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά του έγινε σήμα να σταματήσει, ωστόσο ο ίδιος συνέχισε την πορεία του και πέρασε περίπου κατά δέκα μέτρα τη συνοριακή γραμμή.
Οι πληροφορίες για την ιδιότητα του συλληφθέντος τον θέλουν να είναι τούρκος πολίτης, δημοτικός υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, κι όχι στρατιωτικός.
Εκτός του ότι φέρεται να είχε μαζί του ταυτότητα από την οποία προκύπτει πως πρόκειται για πολίτη, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για υπάλληλο του δήμου. Για το θέμα ωστόσο αναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ
Η είδηση της σύλληψης κάνει το γύρο των μέσων ενημέρωσης της γείτονος, τα οποία έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και φωτογραφία του συλληφθέντος.
Πρόκειται για τον Μούσα Αλέρικ, 38 ετών, όπως αναφέρουν, ο οποίος εργάζεται στην υπηρεσία ύδρευσης του δήμου Αδριανούπολης.
Συγκεκριμένα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πως ο συλληφθείς είναι υπάλληλος του δήμου Αδριανουπόλης, ο οποίος πέρασε κατά λάθος τη συνοριακή γραμμή τη στιγμή που πραγματοποιούσε εργασίες σε φρεάτιο.
Στο ίδιο τηλεγράφημα περιλαμβάνονται δηλώσεις του δημάρχου, Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως έχουν πραγματοποιηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
- Η Λίλι Κόλινς ανακοίνωσε από τη Μύκονο ότι ο 6ος κύκλος του Emily in Paris θα είναι και ο τελευταίος
- BHMAGAZINO: Αποκλειστική συνέντευξη του Εντγκάρδο Οσόριο, ιδρυτή του παγκόσμιου fashion brand Aquazurra
- Η εξομολόγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε για την Αθλέτικ Μπιλμπάο
- Πορτογαλία: Συνελήφθη η μητέρα που εγκατέλειψε τα δύο παιδιά της σε δάσος
- ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τενεσί αναβάλλεται επειδή δεν βρέθηκε φλέβα, άλλη στη Φλόριντα έγινε κανονικά
- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου, επανεξετάζεται η αποφυλάκιση του
- Για δέκατη φορά σε Final Four ο Κώστας Παπανικολάου
- Βουλή: Αποφεύγει την εξεταστική η κυβέρνηση επικαλούμενη «εθνική άμυνα και εξωτερική πολιτική» – Σε εξέλιξη η συζήτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442