Η τέχνη της παραγωγής τεκίλας
Παρασκευή τεκίλας που βασίζεται σε παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας
Μια αυξανόμενη δίψα για τεκίλα από τη Νέα Υόρκη έως το Τόκιο, έχει ανάγει την πώληση του ποτού σε μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η παραγωγή της παραμένει ριζωμένη σε μεθόδους καλλιέργειας αιώνων που χρησιμοποιούν εργαλεία χειρός και κοπάδια από μουλάρια.
Το δυτικό κράτος του Μεξικού, το Jalisco, είναι η καρδιά της βιομηχανίας τεκίλα. Εκεί οι θεριστές της (οι οποίοι ονομάζονται jimadores), αγρότες της κακτοειδούς αγαύης από την οποία αποστάζεται το οινόπνευμα, δούλεψαν τα χωράφια για γενιές. «Είμαι τόσο υπερήφανος που είμαι jimador, είμαστε οι πρώτοι στην αλυσίδα της βιομηχανίας τεκίλα, χωρίς εμάς δεν υπάρχει τεκίλα» δήλωσε ο Mario Perez, ένας 39χρονος jimador.
Η δημοτικότητα της τεκίλας, όμως, οδήγησε σε μια επιδείνωση της έλλειψης της αγαύης, ενώ κάποιοι από τις νεώτερες γενιές αποφεύγουν αυτό που κάποτε ήταν μια πολύ σεβαστή δουλειά. «Παλιά το να είσαι jimador ήταν μια σεβαστή δουλειά, τώρα είσαι απλός εργάτης», δήλωσε ο Perez.
Δείτε τις καταπληκτικές εικόνες από τη διαδικασία.
- Ολόκληρο οπλοστάσιο είχαν οι εκτελεστές που αναλάμβαναν συμβόλαια θανάτου – Η επίθεση στον Λάλα και ο εμπρησμός σε βενζινάδικο
- Οταν ο Τσιτσιπάς έδωσε για δίπλωμα το 2021 και κόπηκε – Είχε αγοράσει Τesla και δεν μπορούσε να το οδηγήσει
- Λίβανος: Οι IDF άνοιξαν πυρ κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ – Ανακοίνωση καταδίκης από την UNIFIL
- Επένδυση Φλωρίδη στη συκοφαντία και τον κοινωνικό αυτοματισμό – «Μαζεύει» τα περί εγκληματικής οργάνωσης
- Η σιωπή του Λανουά για τις επίμαχες φάσεις της Τούμπας δικαιολογεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Άρης
- Πέθανε στα 55 της η συγγραφέας των best seller Σόφι Κινσέλα – H «μητέρα» της shopaholic Μπέκι Μπλούμγουντ
