Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προληπτικά μέτρα μετά την τοξική φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών

Προληπτικά μέτρα μετά την τοξική φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε εργοστάσιο μπαταριών της «Sunlight».

Κατά την διάρκεια της χθεσινής έκτακτης σύσκεψης αποφασίστηκε τα επόμενα δύο 24ωρα και σε ακτίνα 15 χλμ από το εργοστάσιο θα γίνουν περαιτέρω δειγματοληψίες ενώ θα εφαρμοστούν και προληπτικά, περιοριστικά μέτρα προστασίας των κατοίκων.

Τονίστηκε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή πρόκλησης πανικού, ενώ αναμένονται και ο μετρήσεις του πανεπιστημιακού εργαστηρίου για τα αιωρούμενα σωματίδια στο περιβάλλον μετά την πυρκαγιά.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις περιοχές Όλβιο, Εξοχή και Τοξότη. Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους ενώ συστήνεται η προστασία των ζώων σε κλειστούς χώρους.

Το χρονικό

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τρίτης, τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και έσβησε λίγη ώρα αργότερα, έχοντας καταστρέψει μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων.

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές στο κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και έκαψε ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά.

Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, ενώ μαύροι καπνοί κύκλωσαν την περιοχή.

Η ανακοίνωση της εταίριας

Η ανακοίνωση της εταιρείας για την μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στο Όλβιο της Ξάνθης:

«Σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.
Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.

Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024