Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έργα του Πικάσο ως σύγχρονες τρισδιάστατες φιγούρες

Έργα του Πικάσο ως σύγχρονες τρισδιάστατες φιγούρες

Τα έργα του Πικάσο εξακολουθούν να απασχολούν πολλούς σύγχρονους καλλιτέχνες

Ο Πικάσο υπήρξε ένας καλλιτέχνης, τα έργα του οποία συνεχίζουν να μελετώνται αλλά και να επηρεάζουν τη δημιουργικότητα και τη δουλειά νέων σύγχρονων καλλιτεχνών. Οι φιγούρες στις ζωγραφιές του Πικάσο χαρακτηρίζονται μέχρι και σήμερα ως αφηρημένες, αφού ναι μεν σχεδίαζε ανθρώπινες μορφές, αλλά με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά για τα δεδομένα του ανθρώπινου σώματος και των γραμμών του.

Την ιδιαιτερότητα αυτή των έργων του Πικάσο λάτρεψε ο καλλιτέχνης Ομάρ Ακιλ από το Πακιστάν. Έχοντας ήδη στο ιστορικό του δυο σειρές από πορτρέτα αφιερωμένα στο έργο και τις ζωγραφιές του Πικάσο, τις «Mimic I» και «Mimic II» σχεδίασε και μια τρίτη συλλογή, στην οποία απέδωσε τα έργα με τρισδιάστατη μορφή.

Ασύμμετρες γραμμές, γυαλιστεροί κύλινδροι, ματ σωλήνες περιπλέκονται και δίνουν πνοή στις δημιουργίες του Πικάσο. Έντονα χρώματα, μάτια, στόματα, περίεργες εκφράσεις, άλλοτε θυμωμένες, άλλοτε χαμογελαστές κι άλλοτε τρομοκρατημένες και μπερδεμένες χαρακτηρίζουν τη νέα συλλογή του καλλιτέχνη.

Πρόκειται για μια σύγχρονη ματιά ενός καλλιτέχνη που αντλεί έμπνευση από τη δουλεία ενός καλλιτέχνη, όπως ο Πικάσο που στιγμάτισε την εξέλιξη της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. Τα τότε σύγχρονα έργα γνωρίζονται με τα τωρινά δεδομένα της σύγχρονης τέχνης και του σχεδίου.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024