Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κ. Μίχαλος: Χρειάζεται μείωση της φορολογίας

Κ. Μίχαλος: Χρειάζεται μείωση της φορολογίας

Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας

«Χρειάζεται η μείωση της φορολογίας καθώς όπως είναι γνωστό το σύστημα της υπερφορολόγησης δεν έχει αποδώσει» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος ενώ τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών σημειώνοντας πως το μόνο που φέρνουν είναι αναστάτωση στην οικονομία και την κοινωνία.

«Η καραμέλα των πρόωρων εκλογών πρέπει να σταματήσει. Πρόωρες εκλογές, το μόνο που φέρνουν είναι αναστάτωση στην οικονομία και στην κοινωνία. Με βάση το Σύνταγμα προσδιορίζονται κάθε 4 χρόνια και κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε και να υλοποιείται»  υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ  και μιλώντας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ζήτησε να πρυτανεύσει η «σύνεση, συναίνεση και συνεργασία για να επανέλθουμε στο μονοπάτι της ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στην «καθαρή έξοδο» της χώρας από τα μνημόνια που αναμένεται τον Αύγουστο υπογράμμισε ότι πρέπει το πολιτικό σύστημα να συναινέσει ώστε να υπάρχει μια σύγκλιση για να οδηγηθούμε σε υψηλούς αναπτυξιακούς στόχους.  Σημείωσε ότι υπάρχει μία εικόνα σταθεροποίησης της οικονομίας μας αλλά θα πρέπει να μας απασχολήσει ποιο είναι το εθνικό στρατηγικό σχέδιο της χώρας καθώς εξέφρασε την αντίθεσή του με την προληπτική γραμμή που θα σήμαινε αυξημένη επιτροπεία και με συγκεκριμένο πλαφόν 7 δις ευρώ τη στιγμή που αυτό το ποσό δεν επαρκεί για να επιλυθεί το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Όπως είπε, χρειάζονται επενδύσεις 42 δις ευρώ ετησίως μέχρι το 2022 και σήμερα γίνονται επενδύσεις ύψους περίπου 22 δις ευρώ ετησίως.

Χρειάζεται μείωση της φορολογίας

Χρειάζεται η μείωση της φορολογίας καθώς όπως είναι γνωστό το σύστημα της υπερφορολόγησης δεν έχει αποδώσει, όπως είπε ενώ προέβλεψε αυξημένη ρευστότητα στις τράπεζες μετά τα stress test, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί το υγιές σκέλος της οικονομίας.

Αν συνδυάσουμε την απορρόφηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ με τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σε σχέση με τη μείωση των εισφορών οι προοπτικές είναι πολύ θετικές ώστε να σταματήσει και το brain drain. «Ο κ. Τσακαλώτος έχει δηλώσει ότι εξετάζει την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών. Δεν μπορεί η συνολική ασφαλιστική και φορολογική επιβάρυνση να φτάνει στα επίπεδα του 82% που είναι σήμερα» όπως είπε.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024