Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Yes We Can-nabis» και ο Περισσός

«Yes We Can-nabis» και ο Περισσός

Παρέμβαση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την κάνναβη, ερώτηση βουλευτών. Κάτι κινείται;

Δεν είναι μόνο η φαρμακευτική και βιομηχανική πτυχή της κάνναβης, αλλά και… η ψυχαγωγική, και ας μην το λένε ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό και φρόντισε να τους το θυμίσει η Νεολαία του κόμματος, η οποία, όπως διακηρύσσει, ιεραρχεί πολύ ψηλά στην ατζέντα της τα ζητήματα της απαγόρευσης καθώς και των πολλαπλών χρήσεων της κάνναβης, επιδιώκοντας πάντοτε να τροφοδοτεί τον δημόσιο διάλογο και να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Και ξέρετε πώς;

Για αυτό και πραγματοποιεί από διημερίδα σε πολυχώρο του Μεταξουργείου υπό τον τίτλο «Yes We Can-nabis», που περιλαμβάνει συζητήσεις για τη βιομηχανική, τη φαρμακευτική αλλά και την «ευφορική» κάνναβη, με έκθεση προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης, προβολές και άλλες ενημερωτικές δράσεις. Και μάλιστα με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα αρμόδια υπουργεία, συλλογικότητες και φορείς που ασχολούνται με τα αντίστοιχα πεδία. Κάπου εκεί φαντάζομαι θα είναι και ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού.

Και απο-ποινικοποίηση της κάνναβης

Η παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ συμπίπτει με το μαζικό ενδιαφέρον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν ερώτηση (48 στον αριθμό, με πρώτο υπογράφοντα τον Μ. Μπαλαούρα) προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Υγείας κ.ά. διαμαρτυρόμενοι διότι «συνεχίζονται οι έκνομες διώξεις εις βάρος παραγωγών και πωλητών βιομηχανικής ή κλωστικής κάνναβης».

Μάλιστα όλη αυτή η κινητικότητα έχει εξοργίσει το ΚΚΕ, το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αφού άνοιξε το πεδίο στα… μονοπώλια για επενδύσεις στη «φαρμακευτική κάνναβη», τώρα πάει ένα βήμα πιο πέρα τη συζήτηση για την αποποινικοποίηση της χρήσης της κάνναβης.

Και ότι σε αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιεί ως «λαγό» τη Νεολαία του κόμματος, η οποία, όπως λένε στον Περισσό, «με τόσα… ναρκοφεστιβάλ που έχει διοργανώσει, έχει αποκτήσει την αναγκαία τεχνογνωσία για να επεκτείνει την κανναβο-δραστηριότητά της λίγο πιο πέρα!».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024