Τη δική του απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να μοιράσει με τους γείτονές της, αλλά και πως δεν πρόκειται να παραδώσει τίποτα

Άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στα όσα υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την καταστροφή της Σμύρνης.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως «οι Έλληνες ως λαός και ως έθνος, θέλουμε να ζήσουμε με τους γείτονές μας ειρηνικά. Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε, αλλά δεν πρόκειται να παραδώσουμε και τίποτα απολύτως».

«Διακηρύσσουμε ότι είμαστε λαός και έθνος της ειρήνης. Αλλά είμαστε λαός και έθνος, ο οποίος δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, ν΄ απεμπόλησει, έστω και κατ΄ ελάχιστο το έδαφός του, τα σύνορά του, την κυριαρχία του» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε και τη στάση του τούρκου ομολόγου του, λέγοντας: «Ίδιον των πολιτικών που θέλουν να λέγονται «μεγάλοι πολιτικοί» είναι να μετράνε τα λόγια τους. Και, κυρίως, να ξέρουν ότι το δημοκρατικό τους ήθος, η δημοκρατική τους οντότητα, άρα και η πολιτειακή τους οντότητα, εξαρτάται από τον σεβασμό του πολιτισμού και της ιστορίας».

«Αν δεν υπάρχει αυτός ο σεβασμός τότε από εκεί και πέρα κανένα μέγεθος δεν μπορεί να θεωρείται μεγάλο. Τουλάχιστον, δεν μπορεί να απαιτεί τον σεβασμό μας. Ούτε ημών των Ελλήνων ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε της διεθνούς κοινότητας. Και είναι απολύτως σαφής αυτή η θέση. Που είναι θέση η οποία συμβαδίζει με τον ελληνικό, τον ευρωπαϊκό και τον εν γένει δυτικό πολιτισμό» πρόσθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr