Ποινικοποίηση της τήρησης αμερικανικών κυρώσεων υποστηρίζει ο Μεντβέντεφ
Κανένας δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να τηρεί αυτές τις αμερικανικές κυρώσεις από φόβο ότι θα ενοχοποιηθεί διοικητικά ή ποινικά» δήλωσε
Ο ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποστηρίζει την ιδέα να καταστεί ποινικό αδίκημα για τους Ρώσους η τήρηση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ, όπως δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.
Η Ουάσινγκτον επέβαλε στις 6 Απριλίου σαρωτικές κυρώσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες και σε ρώσους επιχειρηματίες, πλήττοντας συμμάχους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να τιμωρήσει τη Μόσχα για τη φερόμενη ανάμιξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και σε άλλες δραστηριότητες που χαρακτηρίζει κακόβουλες.
Ερωτηθείς σχετικά με μια πρόταση που διατυπώθηκε από την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου για την ποινικοποίηση της τήρησης των αμερικανικών κυρώσεων, ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως οι περιορισμοί έχουν στόχο να καταστρέψουν το κοινωνικο-πολιτικό σύστημα της Ρωσίας και να βλάψουν την οικονομία και πρόσωπα.
«Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε η εφαρμογή αυτών των κυρώσεων από πολίτες της χώρας μας θα πρέπει να αποτελεί αδίκημα. Κανένας δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να τηρεί αυτές τις αμερικανικές κυρώσεις από φόβο ότι θα ενοχοποιηθεί διοικητικά ή ποινικά» δήλωσε.
Ο Μεντβέντεφ είπε, επίσης, πως η κυβέρνηση θα πρέπει να υποστηρίξει ρωσικές εταιρείες που πλήττονται από τις κυρώσεις ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας.
Σχετικά με το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η Ρωσία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να εθνικοποιήσει τη γιγάντια ρωσική εταιρεία αλουμινίου Rusal που αποτελεί στόχο των τελευταίων αμερικανικών κυρώσεων.
Η κυβέρνηση εξετάζει άλλες επιλογές για να στηρίξει την εταιρεία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, δήλωσε ο Πεσκόφ.
Μιλώντας για άλλα θέματα, ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ δήλωσε εξάλλου πως η Ρωσία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας απόφασης για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.
- Μια βιβλιοθήκη στην Οξφόρδη ως «ζωντανή χρονοκάψουλα»
- Οικονομικών φόρουμ Δελφών: Συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση
- Η γνώριμη Μονακό στον δρόμο του Ολυμπιακού: Οι κοινοί πρωταγωνιστές και οι προηγούμενες ματσάρες (vids)
- ΗΠΑ: Δικαστής αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της προσφυγής του Τραμπ εναντίον της αμερικανικής εφορίας
- Greece Expands List of Protected ‘Untouched Beaches’
- «Ξέσπασε» ο Γκουαρντιόλα με τις τιμές των εισιτηρίων του Μουντιάλ: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους»
- Κεφαλονιά: Για απάτη είχε μηνυθεί από πρώην πελάτη του ο 66χρονος που μιλούσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
- ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ in: Πόσο καιρό θα κάνει τον «ψόφιο κοριό» για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442