Αλλαγή σελίδας μετά από 42 χρόνια για την El Pais – Αποχωρεί ο ιδρυτής της
Ο Χουάν Λουίς Θεμπριάν θα συνεχίσει να γράφει στην εφημερίδα με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στην Ισπανία και θα φέρει τον τίτλο του επίτιμου προέδρου
Ο ιδρυτής της ισπανικής εφημερίδας El Pais, Χουάν Λουίς Θεμπριάν, θα αποχωρήσει στα τέλη Μαΐου από την προεδρία της, μετά από 42 χρόνια που ήταν επικεφαλής της, ανακοίνωσε ο εκδοτικός όμιλος Prisa.
Ο 73χρονος δημοσιογράφος και συγγραφέας ίδρυσε την El Pais τον Μάιο του 1976, λίγους μόλις μήνες μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο. Η εφημερίδα του διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο «στη διαδικασία της πολιτικής μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ο Χουάν Λουίς Θεμπριάν θα συνεχίσει να γράφει στην εφημερίδα με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στην Ισπανία και θα φέρει τον τίτλο του επίτιμου προέδρου «σε ένδειξη αναγνώρισης για τον άνθρωπο που την ίδρυσε σε μια καθοριστική στιγμή για την ιστορία της Ισπανίας και συνέβαλε στην ανάδειξή της» σε ένα από τα εγκυρότερα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο, συνεχίζει η ανακοίνωση.
Ο Θεμπριάν, που είναι και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, είχε ήδη ανακοινώσει ότι σταδιακά θα αποδεσμευτεί από τις υποχρεώσεις του στον όμιλο Prisa, από την προεδρία του οποίου παραιτήθηκε το 2017.
Ο όμιλος έχει και άλλα μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία (As, Cadena Ser) αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο (τον ραδιοφωνικό σταθμό Caracol στην Κολομβία, το κανάλι TVI στην Πορτογαλία κλπ) ενώ εκδίδει και σχολικά εγχειρίδια.
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442