Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμο» με τον Γιούνκερ άνοιξε η Αγκυρα για τους Ελληνες στρατιωτικούς

«Πόλεμο» με τον Γιούνκερ άνοιξε η Αγκυρα για τους Ελληνες στρατιωτικούς

Την ενόχλησή του για τις δηλώσεις Γιούνκερ ο οποίος ζήτησε και πάλι την απελευθέρωση των ελλήνων στρατιωτικών εξέφρασε το τουρκικό ΥΠΕΞ

Νέα προκλητική ανακοίνωση – απάντηση στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος ζήτησε την Πέμπτη από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορώντας τον κ. Γιούνκερ για διπρόσωπη λογική.

«Στις 26 Απριλίου παρατηρήσαμε στην ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πως μίλησε για θέματα που αφορούν τη χώρα μας και είδαμε πως με ύφος εμπειρογνώμονα και κάτω από το μανδύα της συμπαράστασης της Ένωσης συνεχίζει να βγάζει συμπεράσματα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ. Υποστηρίζει ακόμη πως «με τις ανακοινώσεις τους που βασίζονται στις Ελληνικές και Ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κάθε μέρα χάνουν την αξιοπιστία τους. Αρνούμαστε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες είναι μακριά από την σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη δήλωση Γιούνκερ για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς η οποία αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς έγινε εντός του ελληνικού κοινοβουλίου. «Επίσης με απορία αντιμετωπίζουμε τη δήλωση Γιούνκερ για τους δυο Έλληνες στρατιώτες, καθώς δήλωσε να αφεθούν ελεύθεροι. Οι Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους δεν έχουν κάποιο προνόμιο μπροστά στη δικαιοσύνη.

Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που σημαίνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη» τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι απαντήσεις που δίνει η Αγκυρα κάθε φορά που ζητείται η δίκαιη απελευθέρωση των στρατιωτικών, έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα τις Βρυξέλλες με ανώτατους αξιωματούχους να πνέουν μένεα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν αλλά να μην αντιδρούν έντονα προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με νέο προσφυγικό κύμα. Αλλωστε, για τον Ερντογάν οι 3 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες είναι το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί του.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024