Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΕΥΑΘ: Δεν κινδυνεύει το έργο SCADA – Εντός χρονοδιαγράμματος οι διαδικασίες

ΕΥΑΘ: Δεν κινδυνεύει το έργο SCADA – Εντός χρονοδιαγράμματος οι διαδικασίες

με αφορμή δημοσιεύματα μετά από ερώτηση της ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μαρίας Σπυράκη, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπ

Εντός χρονοδιαγράμματος και πάντως πριν από το τέλος του 2020 αναμένεται να έχει υλοποιηθεί το έργο εγκατάστασης συστήματος SCADA στο δίκτυο της Εταιρείας ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Το σύστημα θα επιτρέψει τον τηλε – έλεγχο και αυτοματισμό του συστήματος ύδρευσης στην περιοχή αρμοδιότητας της ΕΥΑΘ, ενώ κίνδυνος μη ολοκλήρωσής του δεν υπάρχει, όπως διαβεβαιώνει η εταιρεία, με αφορμή δημοσιεύματα μετά από ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μαρίας Σπυράκη, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, το συγκεκριμένο έργο, ύψους 4 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να βελτιώσει την απόδοση του υδροδοτικού συστήματος της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο στάδιο υποβολής αιτήματος έγκρισης – από τη διαχειριστική αρχή – των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού, ενώ στη συνέχεια, κι΄ εφόσον ληφθεί η τελική έγκριση, θα ακολουθήσει και η προκήρυξή του.

Κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί το έργο δεν υπάρχει, δεδομένου ότι στα προς έγκριση τεύχη δημοπράτησης προβλέπεται η ολοκλήρωσή του εντός 24 μηνών και πάντως πριν από τα τέλη του 2020.

Πριν από την αρχική υποβολή των τευχών δημοπράτησης προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η μέγιστη δυνατή διαφάνεια του.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024