Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπάρχει κι άλλος Χρήστος Αλμπάνης!

Υπάρχει κι άλλος Χρήστος Αλμπάνης!

Ποιος ποδοσφαιριστής έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ

Το ονοματεπώνυμο δεν είναι η μοναδική κοινή συνισταμένη. Αμφότεροι σταδιοδρομούν στο ποδόσφαιρο, αγωνίζονται ως winger και έχουν ξενιτευτεί σε μικρή ηλικία στο εξωτερικό…

Κι όμως δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Υπάρχει κι άλλος Χρήστος Αλμπάνης! Πάμε τώρα και στις διαφορές. Ο παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης -που εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ- γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1994 και έλκει την καταγωγή του από την Καλαμπάκα. Ο δεύτερος Χρήστος Αλμπάνης είδε το πρώτο φως στις 8 Φεβρουαρίου 1999 και μπουσούλησε ποδοσφαιρικά στη Λιβαδειά.

Συμβόλαιο σε ηλικία 16 ετών

Ξεκίνησε στην «Ακαδημία Λιόντος» περίπου πέντε ετών και εν συνεχεία μεταπήδησε στο Arsenal Soccer School Λιβαδειάς. Σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (στα πλαίσια του προγράμματος advance) έτυχε να τον παρακολουθήσει ένας σκάουτερ της Χέρενφεν ο οποίος στο τέλος της αναμέτρησης τον προσκάλεσε στην Ολλανδία για δοκιμαστικά. Οπερ και εγένετο. Τον Μάρτιο του 2015 ο 16χρονος τότε Χρήστος Αλμπάνης συμμετείχε σε τέσσερις προπονήσεις της Χέρενφεν.

Ένιωθε ότι ανταποκρίθηκε, ότι πέρασε τις εξετάσεις, αλλά δεν ενημερώθηκε κατευθείαν για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης. Τελικά το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έμελλε να του προταθεί τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Εντάχθηκε βέβαια στην Κ17 της Χέρενφεν και κατά τα πρότυπα της Ολλανδίας βρέθηκε να είναι φιλοξενούμενος οικογένειας από αυτές που πληρώνονται από τους συλλόγους για να παρέχουν διαμονή, διατροφή και κάλυψη άλλων καθημερινών αναγκών (πλύσιμο ρούχων επί παραδείγματι) σε νεαρούς παίκτες.

Στην Εθνική Νέων

Ύστερα από μία διετία ο Χρήστος Αλμπάνης έχει φτάσει πλέον να έχει συμμετοχές έως την Κ21 της Χέρενφεν (ομάδα που παρεμπιπτόντως ανέδειξε και τον Γιώργο Σαμαρά) ως δεξί ή αριστερό winger. Παράλληλα, μετράει και εμφανίσεις με την Εθνική Νέων του Γιάννη Γκούμα.

Σύμφωνα δε με καταγεγραμμένα στατιστικά από διοργανώσεις υποδομών της περιόδου 2017-18 έχει 21 συμμετοχές και 5 γκολ.

Να σημειωθεί ότι και ο Χρήστος Αλμπάνης τού Απόλλωνα Σμύρνης είχε ξενιτευτεί σε νεαρή ηλικία θητεύοντας στα τμήματα υποδομής της Βέρντερ Βρέμης και της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Μάλιστα, υπέγραψε και επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Φράιμπουργκ πριν από την παλιννόστηση και τον επαναπατρισμό.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024