Ο πανικός της ήταν η αιτία για όλες τις πράξεις της, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η 22χρονη φοιτήτρια που κατηγορείται ότι πέταξε το νεογέννητο μωρό της στον ακάλυπτο πολυκατοικίας.

«Ντρεπόμουν και φοβόμουν, τα έχασα» είπε στους αστυνομικούς η 22χρονη.

Την Παρασκευή, η νεαρή κοπέλα θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του νοσοκομείου. Η 22χρονη λεχώνα είναι αντιμέτωπη με το αδίκημα της παιδοκτονίας, το οποίο τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών.

Το αδίκημα, όπως περιγράφεται στον Ποινικό Κώδικα, αφορά την «μητέρα που με πρόθεση σκότωσε το παιδί της κατά τον τοκετό ή μετά τον τοκετό, αλλά ενώ εξακολουθούσε ακόμη διατάραξη του οργανισμού της από τον τοκετό».

Η φοιτήτρια που σύμφωνα με τον συνήγορο της Αλεξ. Αλεξιάδη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, φέρεται να υποστήριξε στην προανακριτική κατάθεσή της ότι αποφάσισε να κρατήσει το μωρό αλλά και να μην μιλήσει για την εγκυμοσύνη της πριν γεννήσει.

Όπως φέρεται να είπε, τον περασμένο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο έκανε τεστ εγκυμοσύνης που βγήκε θετικό και αμέσως τηλεφώνησε στον φίλο της ο οποίος όμως της έκλεισε το τηλέφωνο και αρνήθηκε να απαντήσει σε επόμενες κλήσεις της. «Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η 22χρονη διευκρινίζοντας πως «από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και τα κιλά που πήρα δεν φαίνονταν τόσο».

Η 22χρονη αναφερόμενη στην περασμένη Παρασκευή, 20 Απριλίου, υποστηρίζει ότι ενώ είχε ξεκινήσει για την σχολή της άρχισε να πονάει και επέστρεψε σπίτι της όπου και κατάλαβε ότι θα γεννήσει. «Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο… Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα..».

Σοκαρισμένη η μητέρα της

Η μητέρα της κατηγορουμένης στην κατάθεση της δείχνει σοκαρισμένη και συντετριμμένη, ενώ αναφέρει πως δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. «Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σα μάνα, πριν γίνει ότι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω…» ανέφερε η ίδια.

Γράψτε το σχόλιό σας