Τη στάση του υπέρ του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ εξηγεί σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, ενώ παράλληλα κατηγορεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση για υποκρισία

Τη στάση του υπέρ του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων εξηγεί σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας πως ψήφισε «ναι» γιατί θεωρεί ότι ακόμα και αυτή η λύση είναι καλύτερη από μία μη λύση, ενώ παράλληλα κατηγορεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση για υποκρισία.

Η πλήρης δήλωση του Χ.Θεοχάρη:

«Η υποκρισία από κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να σταματήσει.

Το ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ είναι σύνθετο και δύσκολο να απαντηθεί με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ. Υπάρχουν όμως μία σειρά διαπιστώσεων που δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί.

Έγιναν λάθη από όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές δυνάμεις τα τελευταία 10 και πλέον έτη; Ναι.

Είναι αυτά τα λάθη που μας οδηγούν σήμερα στην αναγκαστική πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ; Ναι.

Με την πώληση αφαιρείται ισχύς από τα συνδικάτα που όλα αυτά τα χρόνια διαιώνισαν το πρόβλημα; Ναι.

Αποτελεί κοινή ομολογία ότι πολιτικό σύστημα και συνδικαλισμός από τη δεκαετία του 2000 έως σήμερα αναλώθηκαν σε λανθασμένες λύσεις, κωλυσιεργία, άρνηση του προβλήματος; Ναι.

Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα εγκλωβισμένοι και υπό πιεστικό πλαίσιο να κάνουμε στην πραγματικότητα πολύ λίγα, πολύ αργά, με χαμηλό τίμημα; Ναι.

Η ψήφος μου σήμερα έχει διπλό ρόλο. Ψήφισα «ναι» γιατί θεωρώ ότι ακόμα και αυτή η λύση είναι καλύτερη από μία μη λύση.

Αλλά και γιατί πιστεύω ότι η υποκρισία «θέλω αλλά δεν το ψηφίζω» ή «δε θέλω και το ψηφίζω» από κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να σταματήσει».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr