Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τον Torre ολοκληρώθηκε το Ίδρυμα Πράντα

Με τον Torre ολοκληρώθηκε το Ίδρυμα Πράντα

Σε σχέδια των Rem Koolhaas, Chris van Dujin και Federico Pompignoli του αρχιτεκτονικού γραφείου OMA, ένα παλιό διυλιστήριο τζιν στη νότια άκρη της πόλης μεταμορφώθηκε σε πολυχώρο εκθέσεων

Εγκαινιάστηκε, στο πλαίσιο της φετινής Milan Design Week, ο «Torre», ο «Πύργος», το κτίριο με το οποίο ολοκληρώνεται το Ίδρυμα Πράντα. Σε σχέδια των Rem Koolhaas, Chris van Dujin και Federico Pompignoli του αρχιτεκτονικού γραφείου OMA, ένα παλιό διυλιστήριο τζιν στη νότια άκρη της πόλης μεταμορφώθηκε σε πολυχώρο εκθέσεων.

Η ακανόνιστη γεωμετρία του τραβά την προσοχή. Οι μισοί όροφοι βασίζονται σε τραπεζοειδές σχήμα, άλλοι σε κανονικό τετράγωνο. Η εξωτερική όψη χαρακτηρίζεται από εναλλαγή υάλινων και τσιμεντένιων επιφανειών. Στη βόρεια, ανατολική και δυτική πλευρά τους, οι χώροι εκτίθενται στο φυσικό φως. Η βεράντα της ταράτσας είναι ευέλικτα σχεδιασμένη, για να φιλοξενεί μπαρ.

Από διάλογο της Μιούτσια Πράντα και του Ιταλού ιστορικού τέχνης Germano Celant προέκυψε η έκθεση «Atlas» που φιλοξενείται στον «Πύργο»: έργα από τη συλλογή Πράντα (έργα καλλιτεχνών όπως ο Jeff Koons, Damien Hirst, John Baldessari, Carsten Hoeller κά).

Το εστιατόριο «Torre» στον 6ο όροφο είναι διακοσμημένο με τα πρωτότυπα έπιπλα του «Four Seasons» της Νέας Υόρκης που είχε σχεδιάσει ο Philip Johnson το 1958, με στοιχεία της εγκατάστασης «The Double Club» του Carsten Hoeller (2008-2009), με τρία γλυπτά του Lucio Fontana και με μια επιλογή πινάκων των Willian N. Copley, Jeff Koons, Goshka Macuga και John Wesley.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024