
Η ΕΚΤ εγκαταλείπει τις θέσεις της στο θέμα κόκκινων δανείων αναφέρει η Les Echos
Εδώ και μήνες η ΕΚΤ επιδιώκει πιο αυστηρούς κανόνες για τα κόκκινα δάνεια. Τώρα, ωστόσο, η ΕΚΤ φαίνεται να κινείται προς τη λήψη αποφάσεων για τα κεφάλαια αναπλήρωσης «ανάλογα με την πρόοδο της κάθε τράπεζας ξεχωριστά»
H EKT σκέφτεται να εγκαταλείψει την πρόθεση εισαγωγής και νέων κανόνων για τα κόκκινα δάνεια, λογω της κριτικής κάποιων χωρών μελών μεταξύ των οποίων και της Ιταλίας, γράφει η γαλλική εφημερίδα Les Echos.
Εδώ και μήνες η ΕΚΤ επιδιώκει πιο αυστηρούς κανόνες για τα κόκκινα δάνεια. Τώρα, ωστόσο, η ΕΚΤ φαίνεται να κινείται προς τη λήψη αποφάσεων για τα κεφάλαια αναπλήρωσης «ανάλογα με την πρόοδο της κάθε τράπεζας ξεχωριστά».
Το αρμόδιο όργανο επιτήρησης των τραπεζών (MSU) φαίνεται πως θα λάβει τις αποφάσεις του τον Ιούνιο. Θα πρέπει πάνω από όλα να καθησυχαστεί η Γερμανία, καθώς αυτή θεωρεί ότι μια ενεργή πολιτική για το θέμα των κόκκινων δανείων αποτελεί προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η κοινή ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων, καταλήγει η γαλλική εφημερίδα.
- Έτσι γιόρτασε το Ισραήλ την Ημέρα Ανεξαρτησίας – Τίμησε τον ραβίνο που ζήτησε ισοπέδωση της Γάζας
- Πράσινο φως από την ΕΕ στο δάνειο των 90 δισ. προς την Ουκρανία – Στην Κύπρο ο Ζελένσκι
- Conrad Athens The Ilisian: Νέα εποχή για το εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας
- Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που υπάλληλοι του Δήμου συνειδητοποιούν ότι άστεγος έπεσε μέσα στο απορριμματοφόρο
- OT DELPHI ECONOMIC FORUM – Σιάσος (ΕΚΠΑ): Πάνω από 6 εκατ. πολίτες συμμετείχαν στο «Προλαμβάνω»
- Η κλιματική αλλαγή επιδείνωσε την υγεία των Ευρωπαίων – Οι καύσωνες οδήγησαν σε απότομη αύξηση θανάτων







