Το ηλεκτροκίνητο Nissan έγινε το πρώτο τετράτροχο που αναμετράται με τις αυστηρότερες προδιαγραφές του EuroNCAP, αποσπώντας παρόλα αυτά την ανώτερη διάκριση.

ΑΤην παράδοση που θέλει το Leaf να διακρίνεται στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP συνεχίζει η δεύτερη γενιά του μικρομεσαίου Nissan. Πριν από επτά χρόνια το Leaf έγινε η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση που απέσπασε τα πέντε αστέρια του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού.

Σήμερα, το Leaf επιστρέφει και διεκδικεί μία ακόμα πρωτιά, αποτελώντας το μοναδικό, για την ώρα, τετράτροχο που ήρθε αντιμέτωπο με τις νέες-αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας του EuroNCAP.

Παρά την περαιτέρω αυστηροποίηση των κανονισμών, πάντως, το νέο Nissan Leaf κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία του 2011, κατακτώντας για μια ακόμα φορά την ανώτερη διάκριση.

Με όπλο τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, τα οποία μεταξύ άλλων έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν όχι μόνο οχήματα αλλά πεζούς και ποδηλάτες αντιδρώντας αναλόγως, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan με την αυτονομία των 378 χιλιομέτρων, σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις σε όλους του τομείς στους οποίους δοκιμάστηκε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr