Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ναυάγιο» με την παραχώρηση των γαλλικών φρεγατών στην Ελλάδα;

«Ναυάγιο» με την παραχώρηση των γαλλικών φρεγατών στην Ελλάδα;

Δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο που εμφανίζουν την γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φ. Παρλί να διαψεύδει ότι η χώρα μας θα μισθώσει το καλοκαίρι δύο φρεγάτες

Προβληματισμό και ερωτήματα προκαλούν δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο που εμφανίζουν την γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φ. Παρλί να διαψεύδει ότι η χώρα μας θα μισθώσει το καλοκαίρι δύο φρεγάτες. Την ίδια στιγμή η ΝΔ περνά στην αντεπίθεση και  ζητά από την κυβέρνηση να ενημερώσει τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει- αν έχει συμφωνήσει κάτι – με τη Γαλλία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παραχώρηση των δύο φρεγατών στην Ελλάδα θα μείωνε την επιχειρησιακή επάρκεια του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι Γάλλοι αναφέρουν επίσης: «Οι ελληνικές δηλώσεις φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας ανανεωμένης έντασης με την Τουρκία. Οι ιστορικά δύσκολες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι πάλι τεταμένες και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βλέπουν τους Τούρκους αντιπάλους τους να ενισχύονται, ιδιαίτερα στον ναυτικό τομέα. Επομένως, το ελληνικό ναυτικό θα ήθελε να έχει νέες μονάδες το συντομότερο δυνατό».

Πάντως από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση για το θέμα αν και πριν λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM θα πλεύσουν σε ελληνικές θάλασσες το καλοκαίρι.

Μάλιστα ο κ. Κουβέλης είχε αναφέρει πως σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα θα αποκτήσει μια ακόμα φρεγάτα τύπου FREMΜ, καθώς και μια φρεγάτα, υπερσύγχρονης τεχνολογίας (σ.σ τύπου BELH@RRA).

«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι» είχε αναφέρει την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά για τη μίσθωση των γαλλικών φρεγατών.

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά η ΝΔ

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τη μίσθωση των δύο γαλλικών φρεγατών ζητά η ΝΔ.«Μόλις προ τεσσάρων ημερών η Κυβέρνηση, μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι “θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο”» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

«Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;» καταλήγει η ΝΔ.

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024