Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα για ιστοσελίδα που πουλά «θαυματουργά» σκευάσματα ζητά ο ΠΦΣ

Έρευνα για ιστοσελίδα που πουλά «θαυματουργά» σκευάσματα ζητά ο ΠΦΣ

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρχών επικαλούμενοι άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από την «παράνομη, ανεξέλεγκτη και παραπλανητική πώληση αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων»

Κατεπείγουσα έρευνα για την λειτουργία ιστοσελίδας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που πωλεί μέσω διαδικτύου σκευάσματα υποστηρίζοντας ότι θεραπεύουν σοβαρές παθήσεις, ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Συγκεκριμένα, ο ΠΦΣ ζητά την άμεση παρέμβαση των αρχών (ΕΟΦ , Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, Σώμα δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) επικαλούμενος άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από την «παράνομη, ανεξέλεγκτη και παραπλανητική πώληση αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων».

Όπως αναφέρεται στην επίμαχη ιστοσελίδα, «τίποτα δεν είναι ανίατο, απλά είναι όλα θέμα χρόνου, και της κατάλληλης παιδείας και έρευνας, να φέρουμε όλες τις θεραπείες, όλες τις πραγματικές θεραπείες, διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο, να θεραπευτεί, και να δυναμώσει, και με την σειρά του, να αγωνιστεί να βοηθήσει και τους συνανθρώπους του, γύρω του, να θεραπευτούν και εκείνοι».

Και προωθεί σκευάσματα τα οποία όπως υποστηρίζει «δύνανται να θεραπεύσουν εκτός των άλλων τον καρκίνο, το AIDS/HIV, την ηπατίτιδα, τη νόσο Πάρκινσον, νεοπλασματικές παθήσεις, τον πολύποδα, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, την επιληψία, αγγειακές παθήσεις, αυτοάνοσες παθήσεις, παθήσεις του ήπατος, τη μυική δυστροφία, το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, τη γονιμότητα κλπ».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης χαρακτηρίζει τη δραστηριότητα της ιστοσελίδας «εγκληματική» και προσθέτει πώς «παρόμοιες ιστοσελίδες έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν από τον Σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024