Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bloomberg: Στη Σόφια η συζήτηση για τη ρήτρα ανάπτυξης του χρέους

Bloomberg: Στη Σόφια η συζήτηση για τη ρήτρα ανάπτυξης του χρέους

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν το θέμα της ρήτρας ανάπτυξης του ελληνικού χρέους στη Σόφια

«Στο Eurogroup στη Σόφια θα συζητηθεί η ρήτρα ανάπτυξης του ελληνικού χρέους και οι δανειστές θέλουν να έχουν τις αναλύσεις για το χρέος τον Μάιο» σύμφωνα με όσα δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα συναντηθούν την Παρασκευή στη Σόφια πρόκειται να ενημερωθούν από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την πορεία της 4ης αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης και των 88 προαπαιτούμενων, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου αξιωματούχου της Ε.Ε. σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσακαλώτος θα παρουσιάσει την στρατηγική της χώρας για την ανάπτυξη μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης, η οποία συγκαταλέγεται στα προαπαιτούμενα που υπολείπονται για την αξιολόγηση. Οι προαπαιτούμενες ενέργειες που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, αφορούν κυρίως σε ζητήματα ενέργειας και ιδιωτικοποιήσεων.

Οι υπουργοί της ευρωζώνης πρόκειται επίσης να ενημερωθούν για τον μηχανισμό που συνδέει τις μελλοντικές αποπληρωμές του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη και ενδέχεται να υπάρξει συζήτηση σχετικά με την ενεργοποίηση του αδρανούς προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, το οποίο θα είναι προκαταρκτικό καθώς οι αποφάσεις αναμένονται τον Μάιο ή τον Ιούνιο, τονίζει το Bloomberg.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024