Κ.Μητσοτάκης: Η βιώσιμη ανάπτυξη μας αφορά όλους
«Οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να περάσουν και στην εφαρμοσμένη πολιτική. Απέναντι στην γκρίζα Ελλάδα της κατήφειας και της μιζέριας υπάρχει και μια Ελλάδα που δημιουργεί» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συνομίλησε με εθελοντές και κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας για την εκδήλωση «Ελπίδος 2030»
«Βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια πολιτική που μας αφορά όλους. Οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να περάσουν και στην εφαρμοσμένη πολιτική. Απέναντι στην γκρίζα Ελλάδα της κατήφειας και της μιζέριας υπάρχει και μια Ελλάδα που δημιουργεί» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με εθελοντές αλλά και κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας για την εκδήλωση «Ελπίδος 2030» και ενημερώθηκε για το έργο 25 οργανώσεων από όλη την Ευρώπη που παρουσιάζουν στην Αθήνα το έργο τους πάνω σε κοινωνικά θέματα, για την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων και την προώθηση της διεθνούς δικαιοσύνης και ανάπτυξης.
Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε την υπαίθρια συναυλία της πολιτισμικής χορωδίας «Πολυφώνικα» και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και την έκθεση «Πλανήτης 2030» που δημιούργησε η «ActionAid HELLAS» μαζί με 40.000 μαθητές από όλη τη χώρα.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε την ανάγκη να περάσουν στην εφαρμοσμένη πολιτική οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ, για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, των κοινωνικών ανισοτήτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
«Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Αθήνας για τη βιώσιμη ανάπτυξη που περιλαμβάνει 17 στόχους. Βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια πολιτική που μας αφορά όλους. Οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να περάσουν και στην εφαρμοσμένη πολιτική. Απέναντι στην γκρίζα Ελλάδα της κατήφειας και της μιζέριας υπάρχει και μια Ελλάδα που δημιουργεί» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
- Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αυτό είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο»
- Ζελένσκι: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα μαζική επίθεση πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ
- Ο Νίλαντ απέκρουσε πέναλτι του Μπρούνο Γκιμαράες (vid)
- Ταξίδια: Η νέα τάση στα αναμνηστικά διακοπών – Τι παίρνουν μαζί τους οι ταξιδιώτες για σουβενίρ
- Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο της Μαρίας Αντωνογιαννάκη – Πού και πότε θα γίνει η κηδεία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442