Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διασκεδαστικοί τρόποι να γυμναστείς χωρίς να πας γυμναστήριο

Διασκεδαστικοί τρόποι να γυμναστείς χωρίς να πας γυμναστήριο

Αν το γυμναστήριο σε κάνει να δυσανασχετείς και σε αποθαρρύνει από το να γυμναστείς, υπάρχουν άλλοι τρόποι που θα σε βάλουν στο mood

H καλοκαιρία μας επιτρέπει να κάνουμε ασκήσεις γυμναστικής εκτός σπιτιού, σε πάρκο ή στη φύση όσο πιο συχνά μπορούμε και θέλουμε. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα ζευγάρι καλά αθλητικά παπούτσια και φυσικά την ανάλογη διάθεση.

Γίνε ο γυμναστής του εαυτού σου. Είτε στο σπίτι είτε σε ένα πάρκο κάνε επιτόπια πηδηματάκια, κάμψεις, καθίσματα ή και σχοινάκι. Κάθε σετ ασκήσεων θα πρέπει να διαρκεί 60-90 δευτερόλεπτα και να ξεκουράζεσαι πάντα ανάμεσά τους. Επανάλαβε όλο τον κύκλο ασκήσεων 2-3 φορές.

Μπες σε μία ομάδα. Κάθε δήμος έχει αθλητικές εγκαταστάσεις όπου μπορείς να γραφτείς και ανάλογα με την ηλικία ή το φύλο σου. Ακόμα και αν είσαι ερασιτέχνης, έχει να κάνει περισσότερο με τη διασκέδαση και την κοινωνικοποίηση και λιγότερο με την αποδοτικότητά σου.

Περπάτημα. Μην περπατήσεις απλά μέχρι το σούπερ μάρκετ όπως κάνεις συνήθως. Βάλε αθλητικά παπούτσια και συνδύασέ το με ένα tour σε ιστορικά μνημεία της πόλης. Έτσι συνδυάζεις άθληση με πολιτισμό.

Βρες ειδικά διαμορφωμένους χώρους με εμπόδια. Υπάρχουν λίγοι χώροι που συνδυάζουν διασκέδαση με εκγύμναση. Εκεί μπορείς να τρέξεις πηδώντας εμπόδια ή σκαρφαλώνοντας σε ειδικούς τοίχους και να το κάνεις μαζί με την παρέα αλλά και μόνη σου.

Εξόρμηση στη φύση. Τα Σαββατοκύριακα ενδείκνυνται για μονοήμερες εκδρομές παρέα με τους φίλους σου σε περιοχές που έχουν βουνά, ποτάμια και πιο δύσβατες περιοχές ώστε να ανακαλύψετε το φυσικό πλούτο και να γυμναστείτε χωρίς να το δείτε καταναγκαστικά.

Τρέξε στο στάδιο σε κοντινή περιοχή. Υπάρχουν πολλές δημοτικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν μικρούς ή και μεγάλους στίβους ώστε να μπορείς να τρέξεις. Βάλε ακουστικά και άκου τα αγαπημένα σου κομμάτια.

Κάνε δουλειές του σπιτιού. Δεν μιλάμε για το σιδέρωμα αλλά για δουλειές που ‘καίνε’ περισσότερες θερμίδες, όπως είναι το τρίψιμο της μπανιέρας ή το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα. Αν θες να βάλεις μία πρόκληση στον εαυτό σου, κάθε φορά που ξεκινάει ένα τραγούδι, κάνει μερικές κάμψεις ή βαθιά καθίσματα.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024