«Ο αγώνας μου δεν περιορίζεται μόνο στην Καλιφόρνια, αλλά σε κάθε Πολιτεία αυτής της χώρας. Και αυτός έγκειται στο να απομακρύνω τον Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία και από την εξουσία». Με αυτή τη λιτή αποστροφή ο Τομ Στάγερ, ο δισεκατομμυριούχος ακτιβιστής οικολόγος που έχει βάλει σκοπό ζωής να καθαιρέσει από το ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλιώς τον «45ο» (κάποιοι στη χώρα αρνούνται να αρθρώσουν και το όνομά του), ξεκινούσε την ομιλία του ενώπιον υποστηρικτών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μια από τις δεκάδες που πραγματοποιεί από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και λάνσαρε την εκστρατεία του για κατάθεση πρότασης μομφής κατά του 45ου αμερικανού προέδρου. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει πάει και άσχημα. Πάνω από 5,1 εκατ. υπογραφές έχει μαζέψει για τον σκοπό του στις δεκάδες δημόσιες εμφανίσεις που πραγματοποιεί. Η τελευταία, στο προπύργιο της προοδευτικής Αριστεράς, στο Οκλαντ, μια περιοχή έξω από το Σαν Φρανσίσκο, από το οποίο κατάγεται και διαμένει, συγκέντρωσε περισσότερα από 400 άτομα.

Ωστόσο ο 60χρονος άνδρας, που έκανε μεταξύ άλλων καριέρα στην Goldman Sachs, δεν αρκείται μόνο στο ακροατήριο των Δημοκρατικών αλλά οργώνει τη χώρα, τελευταία κυρίως τις αμφίρροπες Πολιτείες, τις λεγόμενες «Swing States», αυτές δηλαδή όπου οι ψηφοφόροι δεν τοποθετούνται πάντοτε με τον ίδιο τρόπο, αντίθετα μπορούν να ψηφίσουν οποιονδήποτε υποψήφιο και όπου την ημέρα των εκλογών δίνεται «μάχη χαρακωμάτων».

Διαβάστε περισσότερα εδώ