Την εμμονή που έχουν οι κυβερνώντες με τη Ρόδο περιγράφει σήμερα ο Βηματοδότης. Εκεί κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις, εκεί θέλουν να περάσουν όταν βρίσκονται στην εξουσία τις διακοπές τους. Και ποιος δεν θυμάται τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που πήγαινε συνεχώς στο Νησί των Ιπποτών (έμενε σε σουίτα συγκεκριμένου ξενοδοχείου), έκανε τις βουτιές του στο Μανδράκι (μπροστά από το Ενυδρείο) ή στη Λίνδο (που μοιάζει με κυκλαδίτικο νησί) και έπαιζε γκολφ στην Αφάντου.

Ή τον Ανδρέα Παπανδρέου που και αυτός τις περισσότερες φορές έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με αυτό που έμενε στο παρελθόν ο Καραμανλής και διοργάνωνε κομματικές φιέστες (διάβαζε περιφερειακά συμβούλια). Ο Ανδρέας λάτρευε τη Ρόδο και το έδειχνε.

Οπως και ο υιός του Γιώργος Παπανδρέου που πήγαινε, ενώ ήταν πρωθυπουργός, στη Λίνδο (συνήθως μαζί με τους Χρ. Παπουτσή και Μ. Καρχιμάκη) και έκανε ποδηλατάδα, σέρφινγκ και κανό στα καταγάλανα νερά της Λίνδου.

Εν συνεχεία ο Κώστας Καραμανλής, που προτιμούσε και αυτός το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ιδιοκτήτης του οποίου ήταν κουμπάρος του στενού του φίλου Γιάννη Βαληνάκη και της συζύγου του Χριστίνας.

Θα πείτε, από το κάδρο της Ρόδου μπορούσε να απουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας;

Και ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε να γίνει πρωθυπουργός για να αποδειχθεί και αυτός με τη σειρά του λάτρης της Ρόδου. Να σκεφτείτε ότι αντί το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο να γίνει στη Σύρο, πρωτεύουσα του Νοτίου Αιγαίου, οι Συριζαίοι, δεν ξέρω πώς το κανόνισαν, και το έκαναν στη Ρόδο, με τον δήμαρχο της Σύρου να παραπονείται και οι Συριζαίοι, για να του χρυσώσουν το χάπι (κατά το κοινώς λεγόμενο), του υποσχέθηκαν να κάνουν ένα… extra Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Σύρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα