To πρώτο από τα συνολικά οκτώ, νέας γενιάς, αλλά και νέα compact μοντέλα που θα συμπεριλάβει στο κοντινό μέλλον η γκάμα της Mercedes-Benz, η νέα A-Class πέρασε τις πύλες του εργοστασίου της γερμανικής φίρμας στο Rastatt.

H νέα A-Class η οποία είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία στην χώρα μας- οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο- θα διατεθεί αρχικά σε τρεις εκδόσεις A 180 d, A 200, A 250 σε τιμές που ξεκινούν -για την βασική diesel έκδοση- από τα 32.338 ευρώ.

Η A 180 d εφοδιάζεται με diesel μοτέρ 1,5 λίτρου ισχύος 116 ίππων και 260 Nm ροπής και συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Τη βασική βενζινοκίνητη έκδοση Α 200 εξοπλίζει turbo κινητήρας 1,3 λίτρων ισχύος 163 ίππων και με απόδοση 250 Nm ροπής ενώ η αρχική της τιμή ξεκινά από τα 32.605 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών της μικρότερης Mercedes-Benz, εκτός φυσικά από τη βελτιωμένη αρχιτεκτονική και τους νέους κινητήρες περιλαμβάνεται και το σύστημα Mercedes-Benz User Experience ή εν συντομία MBUX το οποίο υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα της κατηγορίας σε επίπεδο gadget.

Πέρα από τις νέες λειτουργίες και το γεγονός ότι η A-Class είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας που εφοδιάζεται με το MBUX, αξίζει να σημειωθεί ότι το στις νέες του δυνατότητες περιλαμβάνεται και ένας βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη ο οποίος ενεργοποιείται με την φωνητική εντολή “Hey Mercedes”.

Σημειώνεται ότι οι νέες προδιαγραφές της νέας A-Class θα «περάσουν» σταδιακά και σε όλες τις υπόλοιπες «μικρές» της Mercedes-Benz από την GLA και CLA έως την B-Class ενώ θα αποτελέσουν αφετηρία και για νέες προσθήκες στην γκάμα των compact μοντέλων της γερμανικής φίρμας όπως για παράδειγμα η τετράθυρη A-Class αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό alter ego της με τα διακριτικά EQ A.