Στροφή στο ρεαλισμό για το «Σκοπιανό» δείχνει δημοσκόπηση
Η έρευνα της Alco καταγράφει την άποψη των ελλήνων πολιτών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ
Τη διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής αντίληψης για το ζήτημα της ΠΓΔΜ καταγράφει δημοσκόπηση της Alco.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών έχουν κατανοήσει ότι η διαπραγμάτευση θα οδηγήσει σε σύνθετη ονομασία η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».
Συγκεκριμένα, η έρευνα για λογαριασμό του news247, σημειώνει ότι οι ερωτηθέντες στην πλειοψηφία τους (ποσοστό 50%) θεωρούν ότι τα ελληνικά συμφέροντα υπηρετούνται από μία κοινά αποδεκτή λύση και όχι από το ισχύον καθεστώς (32%).
Παράλληλα, ένας στους δύο περίπου (ποσοστό 51%) εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να οδηγήσει σε όνομα του γειτονικού κράτους χωρίς τη λέξη «Μακεδονία».
Σταθερή η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 11-16 Απριλίου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 4,7 μονάδες έναντι 4,9 τον Φεβρουάριο του 2018, στην αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.
Η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 21,4% – ακριβώς το ίδιο ποσοστό που εμφανιζόταν και στην προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρίας – ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται κατά 0,2% και φθάνει στο 16,7% του δείγματος.
Ποσοστό πάνω από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης συγκεντρώνουν η Χρυσή Αυγή (6%), το Κίνημα Αλλαγής (5,4%) και το ΚΚΕ (5,3%), ενώ κάτω από το όριο που προβλέπεται για είσοδο στη Βουλή βρίσκονται τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Ενωσης Κεντρώων, της Λαϊκής Ενότητας (που ωστόσο εμφανίζεται να ενισχύει το ποσοστό της από 2% τον Φεβρουάριο σε 2,5%) και της Πλεύσης Ελευθερίας (1,3%).
Σταθερά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά της απροσδιόριστης ψήφου, με ένα μεγάλο μέρος των αναποφάσιστων να προέρχεται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.
- Λουτσέσκου: «Περήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου»
- EKA: Πρωτιά για τη ΔΑΣ – Δεύτερη η ΠΑΣΚΕ του Παναγόπουλου
- Ιταλία: Έκκληση στον Πάπα απευθύνει η μητέρα του παιδιού στο οποίο μεταμοσχεύθηκε κατεστραμμένη καρδιά
- Ετοιμάζει η Ελλάδα αποστολή δυνάμεων στη Γάζα στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης (ISF);
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στην Τούμπα και την «γκέλα» του Παναθηναϊκού
- Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-1: Δεν μπορούν τα «πράσινα» παλικάρια να φτάσουν στην τετράδα

