Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη κοινοπραξία της Snam ο ΔΕΣΦΑ με τίμημα 535 εκατ. ευρώ

Στη κοινοπραξία της Snam ο ΔΕΣΦΑ με τίμημα 535 εκατ. ευρώ

ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ αποδέχθηκαν τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά ύψους 535 εκατ. ευρώ της κοινοπραξίας των εταιρειών Snam, Enagás και Fluxys για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ

Προτιμητέος επενδυτής ανακηρύχθηκε για το 66% του ΔΕΣΦΑ η κοινοπραξία Snam Enagás και Fluxys μετά την αποδοχή της βελτιωμένης προσφοράς της από τα Διοικητικά Συμβουλια των ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ.

Σημειώνεται ότι το επενδυτικό πλάνο του ΔΕΣΦΑ για την επόμενη δεκαετία, το οποίο έχει εγκριθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, είναι της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου, 500 εκατομμυρίων ευρώ, με τις άμεσες επενδύσεις να ανέρχονται σε 330 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας των εταιρειών «Snam S.p.A.», «Enagás Internacional S.L.U.» και «Fluxys S.A.» ύψους 535 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ (ήτοι 31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ) αποδέχθηκε ομόφωνα το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΔΣ των ΕΛΠΕ επίσης αποδέχθηκε την ανωτέρω προσφορά, ενώ στις 14 Μαΐου η εν λόγω απόφαση θα τεθεί προς έγκριση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας, όπως απαιτείται από το νόμο.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε συμβατικά κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Τα ΕΛΠΕ από την πώληση θα εισπράξουν 283,7 εκατ. ευρώ, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ 251,3 εκατ. ευρώ.

Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι ενήργησαν η Alantra Greece Corporate Advisors S.A. και η Alpha Bank ΑΛΦΑ+1,04% A.E. και ως νομικοί σύμβουλοι η Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη και οι νομικές εταιρίες Clifford Chance LLP και Holman Fenwick Willan LLP.

Σε ό,τι αφορά τα ΕΛΠΕ, η τράπεζα Barclays Bank PLC είχε ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου της εταιρείας, ενώ η δικηγορική εταιρεία Clifford Chance ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος της Εταιρείας επί θεμάτων Ευρωπαϊκού Δικαίου στη συναλλαγή.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024