Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών υπό όρους προωθεί η ΑΑΔΕ

Αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών υπό όρους προωθεί η ΑΑΔΕ

Διάταξη για την μερική αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων που είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις που έχουν υπαχθεί, προωθεί η ΑΑΔΕ. Ο ελεγκτικός μηχανισμός επιστρατεύει το διαδίκτυο, ακόμα και το Facebook, για ύποπτες συναλλαγές

Ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες η εφορία έχει προχωρήσει στη δέσμευση και κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών τους πρόκειται να δώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο Αthens Tax Forum του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ανακοίνωσε ότι προωθείται διάταξη η οποία θα προβλέπει την μερική αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τους αν είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν υπαχθεί για την εξόφληση των οφειλών τους.

Το σχέδιο, που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, προβλέπει τη μερική αποδέσμευση των λογαριασμών όσο τηρείται η ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών.

Πιο συγκεκριμένα για κάθε ποσό οφειλής που θα εξοφλεί ο φορολογούμενος βάση της ρύθμισης θα αποδεσμεύεται από τον λογαριασμό του πολλαπλάσιο ποσό. Δηλαδή ποσό που θα αντιστοιχεί στο διπλάσιο ή και τριπλάσιο του ύψους της μηνιαίας δόσης που θα εξοφλείται.

Το μέτρο αυτό όπως εξηγούν κύκλοι της ΑΑΔΕ, θα δώσει ανάσα ρευστότητας στην αγορά ενώ και το Δημόσιο θα εισπράττει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι φορολογούμενοι μπορούν να προστατεύσουν μέσω ενός ακατάσχετου λογαριασμού ποσά έως 1.250 ευρώ.

Επιστρατεύεται και το facebook για ελέγχους

Παράλληλα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπως είπε ο διοικητής της μιλώντας στο Αthens Tax Forum, αρχίζει έρευνες μέσω του facebook και του διαδικτύου στην προσπάθειά της να εντοπίσει ύποπτες συναλλαγές και παράνομο εμπόριο.

Ο Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους φορείς της αγοράς για το θέμα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Επίσης γνωστοποίησε ότι σχεδιάζεται και η ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανών προσφυγών από τους φορολογούμενους που αμφισβητούν τους φόρους και τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η φορολογική Αρχή.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024