Ουδεμία έκπληξη δεν θα έπρεπε να προκαλέσει το μήνυμα που έστειλε η γερμανική κυβέρνηση, μέσω ελεγχόμενων από αυτήν ΜΜΕ, για το ελληνικό μνημόνιο. Και δεν θα έπρεπε να εκπλήξει διότι οι δανειστές έχουν τον δικό τους προγραμματισμό κι εμείς τον δικό μας. Πράγμα που σημαίνει… ελληνικές καλένδες.

Διότι γιατί θα πρέπει να μας φταίνε οι τροικανοί όταν εμείς δεν έχουμε εφαρμόσει 70 και πλέον προαπαιτούμενα;

Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να προχωρήσουμε στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα ώστε σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού να μπαίνουν άξιοι με συγκεκριμένη θητεία. Ικανά στελέχη που δεν θα συνδέεται η δουλειά τους με το ποια κυβέρνηση κερδίζει τις εκλογές;

Είναι προφανής η απάντηση. Καμιά κυβέρνηση, ούτε η σημερινή, δεν θέλει να χάσει την εξουσία που διαθέτει για να διορίζει. Να φτιάχνει κομματικό κράτος, να ελέγχει τα δημόσια οικονομικά ή να ασκεί πολιτική με βάση τις εντολές που δίνει ο εκάστοτε ένοικος του Μαξίμου.

Επρεπε να έρθει η τρόικα π.χ. για να μας πει ότι πρέπει να αναμορφώσουμε τις αντικειμενικές αξίες οι οποίες δεν έχουν αλλάξει εδώ κι έντεκα χρόνια;

Και γιατί η σημερινή κυβέρνηση που αποδέχθηκε και ψήφισε τα προαπαιτούμενα δυσκολεύεται να τα εφαρμόσει ώστε ούτε οι δανειστές να απαιτούν, ούτε τα μνημόνια να παρατείνονται;

Προτού, λοιπόν, αρχίσουν οι γνωστοί «παπαγάλοι» της οικονομίας να μιλάνε ξανά για «γερμανοτσολιάδες» ας κοιταχτούν πρώτα στον καθρέφτη τους.

Διότι δεν μπορεί όποιος βλέπει την πραγματικότητα, δε λέει ψέματα, δεν έχει αυταπάτες και κυρίως λέει την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή, να χαρακτηρίζεται «γερμανοτσολιάς», «μνημονιακός», «άνθρωπος των δανειστών» και άλλα τέτοια όμορφα που ακούγαμε προ του 2015.

Ένα πολύ όμορφο τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη λέει:

«Και είπε ποτέ σου μην κοιτάς

τον άλλον μες στα μάτια.

Γιατί καθρέφτης γίνεσαι,

και σπας χίλια κομμάτια».

Ας δει η κυβέρνηση τα λάθη της, ας κάνει την αυτοκριτική της. Κι επιτέλους, ας πει την αλήθεια, όσο κι αν πονάει. Οι επικοινωνιακοί χειρισμοί και ο λαϊκισμός κατέστρεψαν τη χώρα. Και δυστυχώς δεν ήταν στοιχεία που είχε μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας