Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο «πόλεμο» με Καμμένο και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το Ποτάμι

Νέο «πόλεμο» με Καμμένο και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το Ποτάμι

Μετά την πρωτόγνωρη απόφαση να μην αποφασιστεί παραπομπή του υπουργού Αμυνας

Η πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πάνο Κάμμενο για την έγκλιση του Σταύρου Θεοδωράκη αποδεικνύει πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα πάνε μαζί «μέχρι τέλους»

«Ο Θοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους-εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;», αναρωτιόταν τον Νοέμβριο του 2017 ο Πάνος Καμμένος με ένα από τα περίφημα τουίτ του. Για πρώτη φορά, ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να απαντήσει δικαστικά στην συκοφαντία. Η έγκληση του επικεφαλής του Ποταμιού συζητήθηκε χθες στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με τους βουλευτές να οδηγούνται σε μια πρωτόγνωρη απόφαση.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας παρέπεμψε, όπως όφειλε, την δικογραφία στην Βουλή, με βάση τον κανονισμό περί άρσης της βουλευτικής ασυλίας. Η κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο, αποφάσισε να κρίνει το θέμα με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, παρότι η υπόθεση αφορά προσωπικό και όχι υπηρεσιακό λογαριασμό -η δε ενασχόληση με τα social media δεν μπορεί να θεωρηθεί υπηρεσιακή δραστηριότητα. «Η βιομηχανία της λάσπης θα συνεχίσει να υπάρχει, καθότι κανένας δεν θα μπορεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια», ανέφερε από την πλευρά του Ποταμιού ο Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ από την Σεβαστουπόλεως θεωρούν ξεκάθαρη την πολιτική κάλυψη που προσφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό τους εταίρο. Στελέχη του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου, μάλιστα, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να κάνει «δήθεν άνοιγμα» στο Κίνημα Αλλαγής, όταν την ίδια στιγμή στηρίζει εξόφθαλμα, σε ένα τέτοιο ζήτημα, τον Πάνο Καμμένο και κάνουν λόγο για συμμαχία που θα συνεχίσει μαζί «μέχρι το τέλος».

Ο υπουργός Άμυνας δεν παρευρέθηκε στην επιτροπή που εξέτασε την υπόθεσή του. Στο υπόμνημα που απέστειλε, ωστόσο, αναφέρει πως οι χαρακτηρισμοί προς τον επικεφαλής του Ποταμιού ανήκουν στην σφαίρα του πολιτικού σχολιασμού και συνεχίζει σε ανάλογο ύφος, κάνοντας λόγο «εκδοτικά και ραδιοτηλεοπτικά συγκροτήματα που «υιοθέτησαν» το Ποτάμι» και «επικοινωνιακές χορηγίες» που είχαν ως αποτέλεσμα την υπερπροβολή του κόμματος.
Πλέον, ο μόνος τρόπος για να παραπεμφθεί η υπόθεση στην Δικαιοσύνη είναι η συλλογή 30 υπογραφών βουλευτών που θα στηρίξουν την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής -και επειδή αριθμητικά ΔΗΣΥ και Ποτάμι δεν φτάνουν τον αριθμό, θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο. Στην Σεβαστουπόλεως, ωστόσο, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα ακολουθήσουν αυτήν την οδό.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024