Νέα «πυρά» Φίλη: Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο;
Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, είμαστε σ΄ ένα μεταίχμιο, δεν πρέπει να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας
«Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του…. Γιατί να χορεύουμε;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού.
Ο κ. Φίλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και αφού παρέθεσε στοιχεία του εργατολόγου Σάββα Ρομπόλη όπως μειώσεις στις συντάξεις έως 45% από το 2019 τόνισε.
«Το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε;» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την αναφορά του κ. Τσίπρα στο Καστελόριζο ότι η έξοδος «θα είναι τόσο καθαρή όσο ο ουρανός του Καστελόριζου» σχολίασε ότι «εγώ δεν μιλάω με σχήματα λόγου».
«Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, δεν θέλω να μιλάω με σχήματα λόγου, είμαστε σε μεταίχμιο τελειώνει η δανειακή σύμβαση, δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, θέλω να θέσουμε στη δημόσια ζήτηση ζητήματα ξεχασμένα» παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αντέχει η ελληνική οικονομία πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια;»
«Αντέχει η ελληνική οικονομία, και κάθε οικονομία, πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια;» αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης σημειώνοντας «τι πολιτικές θα ακολουθήσει για τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή; αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε αποκλίσεις από την ευρωπαϊκή οικονομία… Πώς κλείνουμε τις πληγές και τις ανισότητες που προκάλεσαν τα μνημόνια; Δεν γίνεται αμέσως, συμφωνώ, άλλα θέλει ένα σχέδιο» είπε.
- Δουλειά της δικαιοσύνης δεν είναι να συγκαλύπτει την παρανομία και να προσφέρει ατιμωρησία σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί
- Άλβαρες: «Είμαστε η Ατλέτικο Μαδρίτης και θέλουμε να γράψουμε ιστορία»
- Ισόβια στον ηθοποιό Nathan Chases His Horse του «Χορεύοντας με τους λύκους» για σεξουαλικές επιθέσεις
- Άγιος Δημήτριος: Στο Ναυτοδικείο Πειραιά σήμερα ο 20χρονος που σκότωσε τον 27χρονο
- Ο τελικός Κυπέλλου αλλάζει τα σχέδια του Λανουά
- ΦΠΑ: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ οι μηδενικές δηλώσεις
- Οι Locomondo φέρνουν μια καλοκαιρινή δροσιά στην κάψα της Αθήνας
- Ένας νέος αγώνας πυρηνικών εξοπλισμών πλησιάζει – Υπάρχει τρόπος να τον σταματήσουμε;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442