Νέα «πυρά» Φίλη: Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο;
Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, είμαστε σ΄ ένα μεταίχμιο, δεν πρέπει να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας
«Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του…. Γιατί να χορεύουμε;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού.
Ο κ. Φίλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και αφού παρέθεσε στοιχεία του εργατολόγου Σάββα Ρομπόλη όπως μειώσεις στις συντάξεις έως 45% από το 2019 τόνισε.
«Το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε;» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την αναφορά του κ. Τσίπρα στο Καστελόριζο ότι η έξοδος «θα είναι τόσο καθαρή όσο ο ουρανός του Καστελόριζου» σχολίασε ότι «εγώ δεν μιλάω με σχήματα λόγου».
«Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, δεν θέλω να μιλάω με σχήματα λόγου, είμαστε σε μεταίχμιο τελειώνει η δανειακή σύμβαση, δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, θέλω να θέσουμε στη δημόσια ζήτηση ζητήματα ξεχασμένα» παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αντέχει η ελληνική οικονομία πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια;»
«Αντέχει η ελληνική οικονομία, και κάθε οικονομία, πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια;» αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης σημειώνοντας «τι πολιτικές θα ακολουθήσει για τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή; αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε αποκλίσεις από την ευρωπαϊκή οικονομία… Πώς κλείνουμε τις πληγές και τις ανισότητες που προκάλεσαν τα μνημόνια; Δεν γίνεται αμέσως, συμφωνώ, άλλα θέλει ένα σχέδιο» είπε.
- Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο δύο 15χρονες έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις
- Τσιτσιπάς: «Είχα ανάγκη αυτό το διάλειμμα, επιστρέφω με διαφορετική ενέργεια»
- Σέρρες: Πέμπτη ημέρα αγωνίας – Στο μικροσκόπιο βίντεο με αυτοκίνητο ίδιο με του εξαφανισμένου διοικητή
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442