Τα τουρκικά πλοία συγκεντρώνονται και παραμένουν αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Μπόντρουμ, ενώ δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής κάποια οργανωμένη κίνησή τους προς το Αιγαίο

Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονται τις τελευταίες ώρες κοντά στα Ίμια με αφορμή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την ονομασία «Efes», η οποία ωστόσο δεν θα ξεκινήσει αυτές τις ημέρες αλλά στις 7 Μαΐου, κάτι που προκαλεί προβληματισμό για τους σκοπούς αυτής της συγκέντρωσης πλοίων.

H Άγκυρα έχει δεσμεύσει ολόκληρη σχεδόν τη χερσόνησο του Τσεσμέ στο χρονικό διάστημα από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου. Πρόκειται για την ετήσια προγραμματισμένη άσκηση «Efes 2018». Πάνω στα τουρκικά πλοία θα βρίσκονται και στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών.

Τα τουρκικά πλοία συγκεντρώνονται και παραμένουν αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Μπόντρουμ, ενώ δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής κάποια οργανωμένη κίνησή τους προς το Αιγαίο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και δυνάμεις που θα κάνουν αποβατική ενέργεια.

Πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι παρακολουθούν στενά τη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων, μετά και την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την κυριότητα των Ιμίων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr