Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση καρδιολόγων και ρευματολόγων για τις νεώτερες διαγνωστικές προσεγγίσεις στις καρδιολογικές επιπλοκές της νόσου

Το συστηματικό σκληρόδερμα είναι ένα σπάνιο ρευματολογικό νόσημα που προσβάλλει κυρίως γυναίκες και συνοδεύεται από αγγειοκινητικές διαταραχές και ίνωση των εσωτερικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων και της καρδιάς. Στις ΗΠΑ διαγιγνώσκεται σε 67 άνδρες και 265 γυναίκες ανά 100.000 ανθρώπους κάθε χρόνο και αφορά ηλικίες από 20 έως 60 ετών.

Οι καρδιολογικές επιπλοκές αποτελούν κύριο αιτιολογικό παράγοντα για την αυξημένη θνητότητα των ασθενών αυτών και εκδηλώνονται με αρρυθμίες, μυο-περικαρδίτιδα, καρδιακή ανεπάρκεια και πνευμονική υπέρταση. Οι επιπλοκές αυτές απαιτούν έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση (φαρμακευτική ή με εμφύτευση απινιδωτή) ώστε να προληφθούν απειλητικές συνέπειες για τη ζωή των ασθενών.

Ο Καρδιολογικός Τομέας του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας διευθύντριας Σοφίας Μαυρογένη, υπεύθυνης του Ειδικού Ιατρείου Καρδιοπαθειών στα Ρευματολογικά Νοσήματα, οργανώνει σε συνεργασία με την Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» υπό τον καθηγητή και πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ,Πέτρο Σφηκάκη, ειδική συνάντηση στις 20 Απριλίου 2018 στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με θέμα: «Brainstorming Expert Meeting on Systemic Sclerosis».

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση καρδιολόγων και ρευματολόγων για τις νεώτερες διαγνωστικές προσεγγίσεις στις καρδιολογικές επιπλοκές της νόσου.

Στην εκδήλωση είναι επίσημος προσκεκλημένος ο καθηγητής Μ. Matucci – Cerinic από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, ο οποίος αποτελεί διεθνούς φήμης προσωπικότητα στη μελέτη του σκληροδέρματος.

Συμμετέχουν διεθνούς εμβέλειας Έλληνες καρδιολόγοι και ρευματολόγοι, οι οποίοι θα καταθέσουν την εμπειρία τους και θα προτείνουν νέες ερευνητικές ιδέες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr