Διατηρείται ευνοϊκό το επενδυτικό κλίμα, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. To ΔΝΤ διατήρησε την εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας στο 3,9% το 2018 και 2019.

Ωστόσο, αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη μετά το 2019, καθώς η νομισματική πολιτική θα είναι αυστηρότερη, η επίπτωση από την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική στις ΗΠΑ θα έχει εξασθενήσει και η σταδιακή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα θα συνεχίζεται.

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η εκτίμηση για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο 2,9% το 2018 (Ιανουάριος: 2,7%).

Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναθεωρήθηκε στο 2,4% για το 2018 από 2,2%. Για την Ιαπωνία διατηρήθηκε αμετάβλητη η εκτίμηση για ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ κατά 1,2% το 2018.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ διευκρίνισε ότι οι εκτιμήσεις δεν έχουν λάβει υπόψη ορισμένες ενδείξεις ηπιότερης της αναμενομένης ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας που προέκυψαν το Μάρτιο.

Στις ΗΠΑ η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε σε μηνιαία βάση το Μάρτιο (0,5%) για πέμπτο μήνα στο τελευταίο εξάμηνο και σε ετήσια βάση καταγράφηκε αύξηση κατά 4,3% (Φεβρουάριος: 4,4%). Oι οικοδομικές άδειες εμφάνισαν το Μάρτιο αύξηση κατά 2,5%, ενώ αναμενόταν να διατηρηθούν αμετάβλητες.

Οι νέες κατοικίες κατέγραψαν σε μηνιαία βάση το Μάρτιο ενίσχυση (1,9%), η οποία ήταν μικρότερη του αναμενομένου (2,5%).

Στη Γερμανία ο δείκτης προσδοκιών ZEW υποχώρησε τον Απρίλιο σε χαμηλό (-8,2) από το Νοέμβριο 2012, συμβαδίζοντας με ενδεχόμενη επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης. Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας μείωσε το ποσοστό διακράτησης διαθεσίμων του τραπεζικού συστήματος κατά 1%.

Στη Μ. Βρετανία και στην Ευρωζώνη ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Μαρτίου. Στις ΗΠΑ αναμένεται η δημοσίευση της οικονομικής εκθέσεως της Fed (Beige Book).