Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνείς αγορές: Ευνοϊκό το επενδυτικό κλίμα

Διεθνείς αγορές: Ευνοϊκό το επενδυτικό κλίμα

Τι πρόβλεπει σχετική ανάλυση - Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία

Διατηρείται ευνοϊκό το επενδυτικό κλίμα, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. To ΔΝΤ διατήρησε την εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας στο 3,9% το 2018 και 2019.

Ωστόσο, αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη μετά το 2019, καθώς η νομισματική πολιτική θα είναι αυστηρότερη, η επίπτωση από την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική στις ΗΠΑ θα έχει εξασθενήσει και η σταδιακή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα θα συνεχίζεται.

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η εκτίμηση για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο 2,9% το 2018 (Ιανουάριος: 2,7%).

Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναθεωρήθηκε στο 2,4% για το 2018 από 2,2%. Για την Ιαπωνία διατηρήθηκε αμετάβλητη η εκτίμηση για ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ κατά 1,2% το 2018.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ διευκρίνισε ότι οι εκτιμήσεις δεν έχουν λάβει υπόψη ορισμένες ενδείξεις ηπιότερης της αναμενομένης ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας που προέκυψαν το Μάρτιο.

Στις ΗΠΑ η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε σε μηνιαία βάση το Μάρτιο (0,5%) για πέμπτο μήνα στο τελευταίο εξάμηνο και σε ετήσια βάση καταγράφηκε αύξηση κατά 4,3% (Φεβρουάριος: 4,4%). Oι οικοδομικές άδειες εμφάνισαν το Μάρτιο αύξηση κατά 2,5%, ενώ αναμενόταν να διατηρηθούν αμετάβλητες.

Οι νέες κατοικίες κατέγραψαν σε μηνιαία βάση το Μάρτιο ενίσχυση (1,9%), η οποία ήταν μικρότερη του αναμενομένου (2,5%).

Στη Γερμανία ο δείκτης προσδοκιών ZEW υποχώρησε τον Απρίλιο σε χαμηλό (-8,2) από το Νοέμβριο 2012, συμβαδίζοντας με ενδεχόμενη επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης. Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας μείωσε το ποσοστό διακράτησης διαθεσίμων του τραπεζικού συστήματος κατά 1%.

Στη Μ. Βρετανία και στην Ευρωζώνη ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Μαρτίου. Στις ΗΠΑ αναμένεται η δημοσίευση της οικονομικής εκθέσεως της Fed (Beige Book).

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024