Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O καλύτερος πωλητής

O καλύτερος πωλητής

Στο χώρο των πωλήσεων οι πιο επιτυχημένοι salesmen είναι αυτοί που πιστεύουν τόσο πολύ στο προϊόν που προωθούν ώστε να πιστεύουν και στα ψέματά τους. Ακόμη δηλαδή κι αν το προϊόν είναι fake οι επιτυχημένοι πωλητές το προσφέρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να το κάνουν αληθινό για να πείσουν τους υποψήφιους πελάτες. Ετσι και η […]

Στο χώρο των πωλήσεων οι πιο επιτυχημένοι salesmen είναι αυτοί που πιστεύουν τόσο πολύ στο προϊόν που προωθούν ώστε να πιστεύουν και στα ψέματά τους. Ακόμη δηλαδή κι αν το προϊόν είναι fake οι επιτυχημένοι πωλητές το προσφέρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να το κάνουν αληθινό για να πείσουν τους υποψήφιους πελάτες.

Ετσι και η οικονομία αυτά τα χρόνια μοιάζει με το «νερό του Καματερού». Με την έννοια ότι κάθε success story πουλιέται τόσο καλά και τόσο επιτυχημένα ώστε όλοι νομίζουν πως έρχεται η σωτηρία της χώρας.

Κάθε φορά βεβαίως το «νερό του Καματερού» αλλάζει σύνθεση, αλλά άμα είναι καλός ο πωλητής τότε και ο πελάτης μπορεί να αγοράζει. Το ίδιο προϊόν έστω και με διαφορετικό περιτύλιγμα.

Για παράδειγμα, πριν το 2015 το προϊόν ήταν «έξοδος από τα μνημόνια, σκίσιμο αυτών, νταούλια για τις αγορές και go back Merkel».

Μετά το καταστροφικό εξάμηνο με σφραγίδα… Γιάνη, το προϊόν άλλαξε όνομα και μετατράπηκε σε «καλύτερος διαχειριστής του μνημονίου».

Με το πέρασμα των χρόνων έγινε «ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο, αναδιανομή εισοδήματος, κ.λπ.». Εσχάτως η κυβέρνηση πουλάει τη νέα βερσιόν του «νερού του Καματερού» που είναι «έξοδος από τα μνημόνια και μάλιστα καθαρή».

Ο πωλητής – πρωθυπουργός είναι άριστος στην προώθηση του προϊόντος. Αν κάτι τον χαρακτηρίζει είναι η ικανότητά του να περνά στον κόσμο αυτό που θέλει με τον πιο πειστικό τρόπο. Σαν… δολοφόνος με αγγελικό χαμόγελο ένα πράγμα, αν και οι «κακοί» το λένε «μοιράζει πάλι σανό».

Ο κόσμος δεν ξέρει και πολλά από την οικονομία, τουλάχιστον τα μακροοικονομικά. Του λέει ο πρωθυπουργός «καθαρή έξοδος, χωρίς προληπτική γραμμή» και τι καταλαβαίνει; Απολύτως τίποτε.

Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος όλων των κυβερνήσεων, πολύ περισσότερο της σημερινής. Να μην αντιλαμβάνεται ο πολίτης τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά τα περίεργα οικονομικά. Ετσι η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο, ανακυκλώνει το προϊόν που πουλάει και όταν φτάσει η ώρα της κρίσης ξεκινούν οι παροχές ώστε να μένει η αντίληψης της τελευταίας στιγμής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετρ στις πωλήσεις, αυτό έκανε από το Καστελόριζο.

Πούλησε το τέλος του μνημονίου από εκεί που το έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. Είναι, όμως, έτσι ή πρόκειται για ακόμη μια σκόπιμη αυταπάτη;

Κατ’ αρχάς τον Αύγουστο θα βγούμε από το μνημόνιο που μας έβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν θα βγούμε από καμιά κρίση. Δεν θα ανοίξουν οι κάνουλες,  δεν θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, δεν θα μειωθούν οι φόροι.

Αντιθέτως, αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων.

Και δεύτερον, η «καθαρή έξοδος χωρίς προληπτική γραμμή» είναι διαφορετική από το σκέτο «καθαρή έξοδος». Το ένα προβλέπει νέο δανεισμό που με κατάλληλη διαπραγμάτευση μπορεί να εξυπηρετηθεί και να συνδεθεί με ήδη ψηφισμένα μέτρα και ήδη συμφωνημένη αυστηρή εποπτεία.

Το άλλο είναι η λογική που λέει «βγαίνουμε χρονολογικά, πάμε στις αγορές, τρώμε τα μούτρα μας και ζητάμε από τους δανειστές εκ νέου χρηματοδότηση, έπειτα από μερικούς μήνες που θα έχει τελειώσει το μαξιλάρι ασφαλείας».

Είναι αυτό που συνέβη τον Μάρτιο του 2015 όταν οι δανειστές είχαν πει στον Βαρουφάκη να πάρει προληπτική γραμμή στήριξης ώστε η οικονομία να βγει ομαλά στις αγορές αλλά ο υπουργός τους έλεγε «ουάου».

Στο ίδιο έργο θεατές, επομένως, αλλά είπαμε: Οταν ο πωλητής είναι άριστος, πιστεύει και τα ψέματά του και στο τέλος τον πιστεύουν και οι περισσότεροι.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024