
Η Ουάσινγκτον αμφισβητεί ότι οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ έχουν μπει στη Ντούμα
Η Νάουερτ τόνισε ότι έχει γνώση των αναφορών αυτών από τη Συρία, αλλά «η κατανόησή μας είναι ότι η ομάδα δεν εισήλθε στην Ντούμα»
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι επιθεωρητές του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να επισκεφτούν τον τόπο της επίθεσης που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε με χημικά όπλα στη συριακή πόλη Ντούμα στις 7 Απριλίου, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ.
Νωρίτερα σήμερα, συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ εισήλθαν στην Ντούμα.
Η Νάουερτ τόνισε ότι έχει γνώση των αναφορών αυτών από τη Συρία, αλλά «η κατανόησή μας είναι ότι η ομάδα δεν εισήλθε στην Ντούμα».
Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε αέριο σαρίν και χλώριο στην επίθεση και εξέφρασε ανησυχία ότι τα αποδεικτικά στοιχεία αλλοιώνονται όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οι επιθεωρητές δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο.
Νωρίτερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda TV, ρωσικά στρατεύματα εντόπισαν αποθήκη μέσα στην οποία βρίσκονταν ουσίες που είναι αναγκαίες για την παρασκευή χημικών όπλων στην συριακή πόλη Ντούμα.
Το μεσημέρι, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως είναι «πολύ πιθανό» να έχουν εξαφανιστεί οι αποδείξεις της χημικής επίθεσης.
- Χούθι: Το στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ είναι ανοιχτό – Ο ναυτικός αποκλεισμός αφορά μόνο τη Σαουδική Αραβία
- Παρέδες: «Ο Μέσι έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με την Αργεντινή» (vid)
- Σφοδρή καταιγίδα σαρώνει την Αττική – Ανοιξαν οι ουρανοί, ποτάμια οι δρόμοι, χαλάζι σε πολλές περιοχές
- Στους Σίξερς θα συνεχίσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς! – Υπέγραψε για δύο χρόνια (pic)
- Τραγωδία στην Πορτογαλία: Νεκρό κοριτσάκι 18 μηνών – Εμεινε για οκτώ ώρες ξεχασμένο σε σχολικό
- Ο Τραμπ παίζει στο Ιράν «με άδειο ρεζερβουάρ»


