Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά ασκεί το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά ασκεί το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο. «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, όφειλαν να είναι παρόντες εκεί, τον Απρίλιο του 2010, όταν η χώρα είχε ανάγκη την εθνική συνεννόηση, όταν έδινε τον αγώνα της επιβίωσης, της εξεύρεσης αναγκαστικής για τα δεδομένα της εποχής επιλογής» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Όφειλαν να είναι παρόντες τότε, όταν κόμματα και ηγεσίες είχαν χρέος να δώσουν τη μάχη στα εθνικά χαρακώματα, όχι στα κομματικά χαρακώματα. Να επιλέξουν με γνώμονα το εθνικό και όχι το μικροκομματικό τους συμφέρον κι από αυτήν τους την επιλογή κρίνονται. Τότε, δήλωσαν απόντες» προσθέτει.

Το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών επισημαίνει ότι «ακόμη και σήμερα, συνεχίζουν να αποτελούν μέρος του ελληνικού προβλήματος και όχι της λύσης του. Γιατί δεν αντιμετώπισαν καμία από τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση. Γιατί επέλεξαν να υπηρετήσουν τον παρασιτισμό και τον πελατειασμό, δηλαδή τον πραγματικό εχθρό των Ελλήνων και της χώρας».

«Η έξοδος από το μνημόνιο, που άργησε με ευθύνη των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα, ένεκα της επιλογής που έκαναν το 2010, δεν αποτελεί και έξοδο από την κρίση. Ούτε και η αντικατάσταση του πελατειακού κράτους που οικοδομεί ο ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό που επιδιώκει να οικοδομήσει η Νέα Δημοκρατία, θα οδηγήσει στην ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση» καταλήγει το ΚΙΔΗΣΟ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr