Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά και δε φοβάται κανέναν

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά και δε φοβάται κανέναν

«Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε σπιθαμή των εδαφών μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά και δε φοβάται κανέναν» αλλά και ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε πως οι γείτονες δεν μας συμπεριφέρονται πάντα όπως αρμόζει στους καλούς γείτονες . «Ορισμένες φορές οι πολιτικές ηγεσίες δεν ακολουθούν τα πιστεύω των ανθρώπων . Πολλές φορές βρισκόμαστε σε ταραγμένες περιόδους και αδικαιολόγητες συμπεριφορές αλλά και επιθετική στάση από την πλευρά των γειτόνων» είπε για να προσθέσει.

«Θέλω από αυτόν εδώ τον ιστορικό τόπο να περάσω ένα μήνυμα, μήνυμα συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης αλλά και μήνυμα αποφασιστικότητας. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα », σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει.

«Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε σπιθαμή των εδαφών μας. Από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο, και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο».

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για καθαρή έξοδο από την επιτροπεία και τα προγράμματα, τόνισε ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο προσθέτοντας ότι πλέον μπορούμε να σχεδιάζουμε το νέο ταξίδι με πυξίδα τις ανάγκες των νέων ανθρώπων.

Αναφερόμενος στην επικείμενη έξοδο από τα μνημόνια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η Ελλάδα 8 χρόνια μετά την έναρξη την μνημονίων, στέκεται όρθια και ξεπερνά τις δυσκολίες.
«Δεν έχω έρθει για να βγάλω κάποιο διάγγελμα αν και θα μπορούσα γιατί αυτό το φόντο δεν το βλέπεις πουθενά», επεσήμανε .

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο Καστελόριζο, λέγοντας ότι «μπορεί να βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, όμως εδώ είναι που χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τη μέρα που θα βγαίνουμε και τυπικά από το μνημόνιο θα βρίσκεται στο νησί.

Αφήνουμε πίσω τα δύσκολα

Οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός άκουγε τα κακά μαντάτα των μνημονίων, τόνισε ο κ. Τσίπρας «φτάνουμε στις μέρες που πλέον αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας (…) βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελορίζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ».

«Είχαμε την ατυχία να χάσουμε έναν από τους καλύτερους πιλότους μας»

Ειδική αναφορά στον εκλιπόντα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο.

«Είχαμε την ατυχία να χάσουμε έναν από τους καλύτερούς μας πιλότους», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο εκλιπών είναι στο Πάνθεον των Ηρώων μας, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Χαρακτήρισε ένδειξη καλής θέλησης, το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Τούρκο ομόλογό του, κινήσεις όμως -συμπλήρωσε- που πρέπει να έχουν συνέχεια.

Δεν πρέπει να γίνονται προκλητικές δηλώσεις και παρεμβάσεις, ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός και  έστειλε προς την Άγκυρα λέγοντας «με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει», υπογράμμισε και εξήγησε ότι η χώρα μας υπερασπίζεται διαχρονικές αξίες και θα το ξανακάνει με όποιο τρόπο και αν χρειαστεί.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024