
Προχωρά η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες
Το ΕΣΡ ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης τα ποινικά μητρώα των μετόχων, καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις για το ασυμβίβαστο
Με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις του νόμου για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών προχωρά η διαδικασία από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με ορίζοντα την ολοκλήρωση της αδειοδότησης στις αρχές Μαΐου.
Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ έστειλε επιστολές στα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται στα μετοχολόγια των καναλιών, προκειμένου αυτά να αποστείλουν υπεύθυνες δηλώσεις για το ασυμβίβαστο.
Παράλληλα, ζητήθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης τα ποινικά μητρώα των μετόχων.
Το επόμενο βήμα είναι η εξέταση των στοιχείων, με την Ολομέλεια του Συμβουλίου αμέσως μετά να ανακοινώνει τη λίστα με τους προσωρινούς υπερθεματιστές για τις άδειες.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ένα δεκαήμερο όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις έως ότου υπάρξει η τελική λίστα με τους λαμβάνοντες τηλεοπτική άδεια, οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να καταβάλουν τα 3,5 εκατ. ευρώ από το συνολικό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ για μία τηλεοπτική άδεια.
Υπενθυμίζεται σταθμοί που έχουν καταθέσει για να πάρουν μία άδεια είναι οι: Alpha, ANT1, STAR, ΣΚΑΪ, Epsilon και η Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ.
- Κατάσκοποι… της Τεχνητής Νοημοσύνης οι εργοδότες – Πρώτα παρακολουθούν, μετά απολύουν
- Υδατοκαλλιέργεια: Στο 1 εκατ. τόνους η παραγωγή στην ΕΕ αξίας 4,6 δισ. ευρώ – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
- Δημιουργία παραποτάμιου πάρκου έκτασης 60 στρεμμάτων
- «Κράξιμο» από τον Νέβιλ: «Στην Τσέλσι δεν ξέρουν τι κάνουν»
- ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Κοβέσι: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βυθίσει τη χώρα στη διαφθορά και στην ανυποληψία
- Η κόρη του Eminem μοιράζεται τις πρώτες φωτογραφίες από τη γέννηση της κόρης της
