
Προχωρά η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες
Το ΕΣΡ ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης τα ποινικά μητρώα των μετόχων, καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις για το ασυμβίβαστο
Με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις του νόμου για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών προχωρά η διαδικασία από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με ορίζοντα την ολοκλήρωση της αδειοδότησης στις αρχές Μαΐου.
Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ έστειλε επιστολές στα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται στα μετοχολόγια των καναλιών, προκειμένου αυτά να αποστείλουν υπεύθυνες δηλώσεις για το ασυμβίβαστο.
Παράλληλα, ζητήθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης τα ποινικά μητρώα των μετόχων.
Το επόμενο βήμα είναι η εξέταση των στοιχείων, με την Ολομέλεια του Συμβουλίου αμέσως μετά να ανακοινώνει τη λίστα με τους προσωρινούς υπερθεματιστές για τις άδειες.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ένα δεκαήμερο όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις έως ότου υπάρξει η τελική λίστα με τους λαμβάνοντες τηλεοπτική άδεια, οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να καταβάλουν τα 3,5 εκατ. ευρώ από το συνολικό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ για μία τηλεοπτική άδεια.
Υπενθυμίζεται σταθμοί που έχουν καταθέσει για να πάρουν μία άδεια είναι οι: Alpha, ANT1, STAR, ΣΚΑΪ, Epsilon και η Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ.
- Η τεχνητή νοημοσύνη μεγαλώνει το χάσμα Βορρά και Νότου – O ΟΗΕ προεοδοποιεί για ανισότητες
- Μήπως επιτέλους τελειώσαμε με το «οι άντρες μεγαλώνουν, οι γυναίκες γερνάνε»;
- Σφοδρές αντιδράσεις από τους δικηγόρους: Απόφαση «ντροπής» το «μπόνους» των 250 ευρώ σε υποθέσεις ασύλου
- Σήμερα το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη
- Στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης για το Ταμείο Ανάκαμψης
- Σαράντα νεκροί μετά από πτώση λεωφορείου σε χαντάκι στο Μπαλουχιστάν του Πακιστάν

