Η παιχνιδιάρικη διάθεση των τετράποδων φίλων μας πολλές φορές είναι εξαντλητική και μέσα σε λίγα λεπτά καταλήγουν ξαπλωμένοι στο πάτωμα του σπιτιού. Μια πιο αναπαυτική ξεκούραση προσφέρεται πλέον στα σκυλάκια που μπορούν απολαύσουν τον ύπνο και το χουζούρι σε άνετα μικρά σπιτάκια κατάλληλα σχεδιασμένα για σκύλους.

Ένα υπερυψωμένο σπιτάκι που θυμίζει σύννεφο και ταυτόχρονα κουκούλι σχεδίασε η Βρετανίδα αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ. Βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου σχεδίου δεν είναι τόσο το σχήμα του, όσο το γεγονός ότι έχει απόσταση από το πάτωμα. Συνήθως τα σκυλιά όταν θέλουν να ξαπλώσουν και να ξεκουραστούν, απλώς απλώνουν το σώμα τους στο πάτωμα. Με αυτό το νέο σπιτάκι, τα σκυλιά δε ξαπλώνουν πια στην κρύα επιφάνεια του δαπέδου.

Την ενασχόληση της Χαντίντ με την άνεση των σκυλιών ακολούθησαν κι άλλα γραφεία σχεδιασμού, κατασκευάζοντας ψηφιδωτά παλάτια, ξύλινες μινιμαλιστικές καλύβες και θεματικά κουτιά που κρατούν ευχάριστα απασχολημένους τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου, ακόμη κι όταν αυτοί κοιμούνται.

Ιδιαίτερα κουτιά και σπιτάκια που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα στη διακόσμηση ενός σύγχρονου σπιτιού. Με ακανόνιστες γωνίες και διάσπαρτα ανοίγματα ταιριάζουν στη ζεστή γωνιά του σπιτιού που είναι αφιερωμένη στο κατοικίδιο σκυλάκι, χωρίς να αναγκάζουν τη μετακίνηση ή την απομάκρυνση του από τον ενιαίο χώρο του σπιτιού.

Έτσι, η ξεκούραση τόσο του κατοικίδιου, όσο και του ιδιοκτήτη γίνεται ευκολότερη και πιο στυλάτη.