Ένα πρωτότυπο SUV, το οποίο ως έκδοση παραγωγής αναμένεται να περάσει και στην Ευρώπη θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση του Πεκίνου η πάλαι ποτέ αμιγώς βρετανική και νυν κινεζικών συμφερόντων MG.

Πλην των εικόνων που δημοσιοποιήθηκαν αποκαλύπτοντας την αισθητική γραμμή του νέου SUV, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, το X-Motion, αναμένεται να έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με το Roewe RX8 το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στην Κίνα.

Παρ΄όλα αυτά με δεδομένο ότι η ιδιοκτήτρια της MG, SAIC, μπήκε στη διαδικασία να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την πλατφόρμα όπου θα βασίζεται το νέο SUV, το X-Motion έχει κάτι παραπάνω από αυξημένες πιθανότητες να βρεθεί στην παραγωγή.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, αν λάβουμε υπόψη τις τεχνικές προδιαγραφές του Roewe RX8, τότε και το νέο SUV αναμένεται να αξιοποιήσει ένα δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης.

Όπως και να έχει με τα χαρακτηριστικά που θα υιοθετήσει, το σίγουρο είναι ότι το ΜG X-Motion αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την φίρμα να επεκτείνει την βρετανική γκάμα της προς την κατεύθυνση των μεγάλων SUV με δεδομένο ότι επί του παρόντος τα GS και ZS τα οποία διαθέτει στη γηραιά αλβιώνα ανήκουν στην «μικρή» κατηγορία.

Γράψτε το σχόλιο σας