Έχοντας παρουσιάσει την τρίτη γενιά του Ceed στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου η κορεατική φίρμα, αποκαλύπτει τα επόμενα βήματά της σε σχέση με το μικρομεσαίο της hatchback.

Σύμφωνα με αυτά το ΚIA Ceed μπορεί να απεμπόλησε την απόστροφο, ωστόσο πρόκειται να αποκτήσει μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αισθητικά πρακτική έκδοση η οποία θα μιμηθεί το σχεδιασμό του shooting brake σχεδιαστικής λογικής, Proceed Concept το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η νέα έκδοση αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην διεθνή έκθεση του Παρισιού, το προσεχές φθινόπωρο με την προοπτική να διατεθεί στην Ευρώπη από τις αρχές του 2019.

Πλην της νέας έκδοσης αμαξώματος όμως, το Ceed πρόκειται να αποκτήσει και μια GT σπορ προσανατολισμού έκδοση η οποία, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες αναμένεται να εξοπλίζεται με τον T-GDI turbo κινητήρα σε εκδοχή ισχύος που θα ξεπερνά τους 20 ίππους και σε συνδυασμό προαιρετικά με επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, η GT έκδοση θα είναι διαθέσιμη τόσο για την hatchback όσο και για την νέα πρακτικότερη εκδοχή του Ceed, προσφέροντας μια πιο σπορ εναλλακτική σε όσους επιζητούν την ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και ενός απολύτως «καθημερινού» αυτοκινήτου.

Υπό αυτό το σκεπτικό άλλωστε, η ΚΙΑ δεν σκοπεύει να μεταφέρει τη συνταγή του i30 N της «αδελφής» Hyundai στην γκάμα του Ceed καθώς, οι ιδιοκτήτες του μοντέλου δεν δείχνουν να επιζητούν από το μοντέλο κάτι παραπάνω από την προαναφερθείσα ισορροπία, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του David Labrosse επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της κορεατικής φίρμας.