H AEK έχει μπροστά της την μεγάλη πρόκληση της συμμετοχής σε τρίτο διαδοχικό τελικό κυπέλλου, παίζοντας απέναντι στην Λάρισα το πιο μεγάλο ματς από όσα της έχουν απομείνει. Αν μην γελιόμαστε. Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να χαθεί για την Ένωση που ακόμα κι αν δεν το εξασφαλίσει και μαθηματικά την Κυριακή, απλά θα παρατείνει τη φιέστα για μια εβδομάδα. Όσο κι αν καθυστερήσει η απόφαση του Σκουτέρη για την έφεση της Τούμπας, το άσπρο δεν μπορεί να γίνει μαύρο.

Το ενδιαφέρον της Ένωσης επικεντρώνεται λοιπόν στη ρεβάνς κυπέλλου. Σε ένα παιχνίδι που δεν αναμένεται εύκολο και που η ΑΕΚ θα πρέπει να το αντιμετωπίσει με συγκέντρωση και σοβαρότητα, ώστε να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Όμως αυτό το σκέλος, το αμιγώς αγωνιστικό δηλαδή, δεν είναι το μοναδικό που βρίσκεται στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα.

Το θέμα της ανανέωσης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ήρθε τις προηγούμενες μέρες στην πρώτη γραμμή και φαίνεται πως θα παραμείνει εκεί για καιρό. Μεταξύ ΑΕΚ και Λάζαρου υπάρχει αυτή τη στιγμή απόσταση. Ο διεθνής εξτρέμ θέλει μια νέα συμφωνία, όχι τόσο σε ότι έχει να κάνει με τις οικονομικές απολαβές του, όσομε την χρονική διάρκεια. Μιας και επιθυμεί ένα συμβόλαιο τουλάχιστον διετούς διάρκειας, που θα είναι πιθανότατα και το τελευταίο «καλό» της καριέρας του. Αντίστοιχο με αυτό του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, με τον οποίο η ΑΕΚ είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2016 ανάλογη συμφωνία με εκείνη του Χριστοδουλόπουλου.

Από μεριάς Ένωσης αυτό που βγαίνει τη δεδομένη στιγμή είναι πως ο 32χρονος άσος έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο. Με την ΑΕΚ να έχει το δικαίωμα ενεργοποίησης της οψιόν, την οποία ο παίκτης πρέπει να σεβαστεί. Κάτι που ναι μεν δεν μπορεί να αρνηθεί ο Λάζαρος, όμως σίγουρα δεν θα είναι και το καλύτερο να παραμείνει στην ομάδα, νιώθοντας αδικημένος.

Η υπόθεση έχει ακόμα «ψωμί» και φαίνεται πως για να κλείσει θετικά, θα πρέπει κάποια από τις δύο πλευρές να ρίξει νερό στο κρασί της. Κάτι που για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εντός ομάδας, μοιάζει πιθανό να έρθει μόνο από εκείνη του παίκτη. Αφού οι πληροφορίες θέλουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη ξεκάθαρο έως και απόλυτο, γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Έχοντας πιθανότατα ενοχληθεί σε έναν βαθμό και από συγκεκριμένους χειρισμούς του Χριστοδουλόπουλου γύρω από την εν λόγω υπόθεση.

Το ζητούμενο βεβαίως για τους Κιτρινόμαυρους σε αυτό το ζήτημα, είναι το αν μπορεί να βρεθεί εύκολα στην αγορά Χριστοδουλόπουλος. Ένας παίκτης δηλαδή με την εμπειρία και την κλάση του, Έλληνας και γνώστης της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας της χώρας μας. Η απάντηση που έρχεται από μεριάς μου είναι «όχι», γι’ αυτό και στο συγκεκριμένο θέμα, ίσως η ΑΕΚ να πρέπει να φανεί λίγο πιο διαλλακτική. Αφού η παραμονή του Χριστοδουλόπουλου, ειδικά αν έχει… φτιαχτεί και με μια νέα συμφωνία, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας για την πορεία και την διατήρηση της ομοιογένειας της ομάδας και τη νέα σεζόν.