Το ενδεχόμενο επιβολής επιπρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία, μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Εξετάζουμε επιπρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία και μια απόφαση θα ληφθεί στο εγγύς μέλλον» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

Ενδέχεται να «αλλοίωσε» η Ρωσία τον χώρο της χημικής επίθεσης

Η Ρωσία ενδέχεται να αλλοίωσε τις «αποδείξεις» από την τοποθεσία όπου φέρεται να σημειώθηκε επίθεση με χημικά όπλα, υποστήριξε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

«Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να έχουν επισκεφθεί το σημείο της επίθεσης. Φοβόμαστε μήπως τον αλλοίωσαν, με σκοπό να παρεμποδίσουν τις προσπάθειες της αποστολής του ΟΑΧΟ για μια αποτελεσματική έρευνα» υποστήριξε ο αμερικανός διπλωμάτης, Κεν Γουόρντ, στη συνεδρίαση του Οργανισμού στη Χάγη.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΟΑΧΟ, Αχμέτ Ουζουμτζού, επιβεβαίωσε ότι οι επιθεωρητές δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί στη Ντούμα για να ξεκινήσουν τη συλλογή αποδείξεων. Πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι Συρία και Ρωσία επικαλέστηκαν «προβλήματα» στον τομέα της ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία δεν είναι τόσο αδύναμες

Νέες συγκρούσεις στη Ντούμα με νεκρούς

ΕΕ: Το συριακό καθεστώς ευθύνεται για τα δεινά του λαού