Η δημοσιογράφος Κατερίνα Ροββά έγραψε, μεταξύ άλλων, για την Ιορδανία:

«Τα υπέροχα μνημεία της λούζονται με το φως του ήλιου τονίζοντας το μαγευτικό χρώμα που την πλημμυρίζει: της άμμου και της πέτρας. Ένας εκπληκτικός προορισμός, ένα must στην ταξιδιωτική λίστα όσων αγαπούν τον πολιτισμό, τα τοπία της ερήμου, τις βόλτες με καμήλες, τα ανατολίτικα ακούσματα, τα σπάνια γεωλογικά φαινόμενα. Αλλά και τη σύγχρονη ιστορία που στην περίπτωσή της γίνεται ένα μπερδεμένο κουβάρι με σαφές αποτύπωμα στη νοοτροπία του λαού της.

»Το διαμάντι της Ιορδανίας είναι αναμφισβήτητα η Πέτρα, η Ροδοκόκκινη Πόλη, ένα από τα σύγχρονα θαύματα του κόσμου. Όσες φορές κι αν έχεις δει φωτογραφίες από το σαγηνευτικό σκηνικό της η εικόνα σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Πρέπει να διασχίσεις ένα φαράγγι μήκους 1200 μέτρων και μέγιστου πλάτους δέκα μέτρων μέχρι να αποκαλυφθεί μπροστά σου, ξαφνικά, σε όλο του το μεγαλείο ο σπουδαίος πολιτισμός των Ναβαταίων, του αρχαίου λαού που έχτισε το 4ο π.Χ αιώνα την Πέτρα.

»Μια επίσκεψη στην Ιορδανία θα ήταν μισή χωρίς μια «βουτιά» στη Νεκρά Θάλασσα. Στο δρόμο προς τα εκεί το τοπίο είναι βιβλικό. Θυμίζει εικόνες από τα σχολικά βιβλία των Θρησκευτικών ή σκηνές από την Ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Τζεφιρέλι. Μια διασκεδαστική εμπειρία, αφού η Νεκρά Θάλασσα αποτελεί το χαμηλότερο σημείο του πλανήτη -βρίσκεται στα 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας- έχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι (40%), με αποτέλεσμα κανένα είδος ζωής να μην μπορεί να επιβιώσει σε αυτήν και το σώμα των κολυμβητών να επιπλέει χωρίς προσπάθεια στο νερό».