Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να πετύχεις το σωστό μασάζ προσώπου και μόνη σου. Άσε δε που είναι και ο καλύτερος τρόπος για να εμποδίσεις την εμφάνιση ρυτίδων και να αποκτήσεις πιο σφριγηλό δέρμα. Η τελευταία τάση στο Instagram θέλει μόνο δύο λεπτά από το χρόνο σου κάθε πρωί όταν σηκώνεσαι αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα που σου δίνουμε και να το δεις σαν ένα μικρό καθημερινό τελετουργικό.

Προετοίμασε σωστά το δέρμα

Θεωρούμε ήδη δεδομένο ότι έχεις αφαιρέσει εντελώς το μακιγιάζ από το προηγούμενο βράδυ. Αν είσαι πολύ κουρασμένη για ντεμακιγιάζ και συνηθίζεις να το αφήνεις στο πρόσωπό σου, αυτό θα φανεί κάποια στιγμή στο δέρμα σου και τότε θα είναι αργά. Επίσης, καλό είναι να κάνεις ένα μικρό καθαρισμό με σαπούνι προσώπου ώστε να αφαιρέσεις όλες τις τοξίνες.

Χρησιμοποίησε λαδάκι ή μία καλή ενυδατική κρέμα

Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο εφόσον θα το χρειαστείς για ένα σωστό και βαθύ μασάζ. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου, επίλεξε τα καλύτερα και αυτά που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου.

Ξεκίνα από την κορυφή του προσώπου

Χρησιμοποίησε τις άκρες των δαχτύλων σου για να ξεκινήσεις το μασάζ από ψηλά. Έτσι θα χαλαρώσεις τους μυς και θα τονώσεις το λυμφατικό σύστημα.

Κινήσου προσεκτικά γύρω από τα μάτια

Γύρω από την περιοχή των ματιών, το δέρμα είναι 40% λεπτότερο άρα πολύ πιο ευαίσθητο. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις το μασάζ ματιών δεξιά και αριστερά της μύτης και να κάνεις κινήσεις προς τα πάνω ώστε να μειώσεις το πρήξιμο των ματιών και να δείχνεις πιο φρέσκια.

Όχι στο «κρέμασμα»

Πάμε να κινηθούμε στην περιοχή του σαγονιού όπου θα κάνουμε μασάζ με φορά προς τα αυτιά ανοίγοντας τα δάχτυλα όσο πηγαίνουμε προς τα πάνω ώστε να αποφύγουμε το κρέμασμα σε όλη αυτήν την περιοχή.

Έντονη πίεση κάτω από τους κροτάφους και στο μέτωπο

Απελευθέρωσε περισσότερη πίεση σε αυτά τα σημεία κάνοντας κυκλικές κινήσεις τρεις φορές και πάτα ταμποναριστά την υπόλοιπη ενυδατική ώστε να απορροφηθεί και να φτάσει βαθιά.

Ολοκλήρωσε με την περιοχή του στήθους

Με το ένα χέρι ξεκίνα από το αυτί της αντίθετης πλευράς και κατέβα προς την περιοχή του στήθους αλλά και του ώμου. Κάνε το ίδιο και με το άλλο χέρι.