Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Στο σφυρί» η σπάνια Ferrari 625 Targa Florio

Αποτελώντας την μία από τις συνολικά τρεις μονάδες που κατασκευάστηκαν, η τιμή εκκίνησης για την αγωνιστική Ferrari με το πλούσιο παρελθόν προσδιορίζεται σε 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι σπάνιες οι φορές που ένα αυτοκίνητο συνδυάζει τις αγωνιστικές περγαμηνές και την πατίνα του χρόνου με τη δυνατότητα να αποτελεί ένα από τα πλέον σπάνια του τετράτροχου είδους όσο η Ferrari 625 Targa Florio του 1953 η οποία θα δημοπρατηθεί στις 11 Μαΐου στο πλαίσιο της διοργάνωσης Les Grandes Marques du Monde, που πραγματοποιείται από τον οίκο Bonhams στην Villa La Virgie, στο Μονακό.

Η σπάνια διθέσια ανοιχτή Ferrari αποτελεί μία από τις μόλις τρεις που κατασκευάστηκαν συνολικά ενώ σε ό,τι αφορά τους δημιουργούς της, κατασκευάστηκε από τον Alfredo Vignale ενώ έχει στη συνέχεια υποστεί τροποποιήσεις από την Carozzeria Scaglietti.

Εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο κινητήρα με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και χωρητικότητα 2,5 λίτρων, η ισχύς του οποίου ανερχόταν αρχικά στους 220 ίππους εξασφαλίζοντας της μια θέση στις πιο απαιτητικές διοργανώσεις της εποχής της.

Το ιταλικό roadster έκανε το ντεμπούτο του στις 29 Ιουνίου 1953 στο GP της Monza, έχοντας ως οδηγό τον μετέπειτα πρωταθλητή της F1, Mike Hawthorn. H πρώτη του εμφάνιση συνοδεύτηκε από την τέταρτη θέση, κάτι που δυσαρέστησε τον Βρετανό ο οποίος ζήτησε ορισμένες τροποποιήσεις οι οποίες και πραγματοποιήθηκαν από την Carozzeria Scaglietti.

Στο αγωνιστικό της παλμαρέ συμπεριλαμβάνονταν επίσης συμμετοχές στο Coppa d’ Oro delle Dolomiti με οδηγό τον Umberto Maglioli, στον αγώνα 1.000 χλμ. του Buenos Aires καθώς και στο ράλυ των 800 χλμ. της Αργεντινής.

Ωστόσο ο αγώνας που έκανε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διάσημο ήταν το Mille Miglia, στο οποίο συμμετείχε το 1984, το 1986, το 1989 και το 1990 ενώ η τελευταία της αγωνιστική εμφάνιση ήταν στο ιστορικό GP του Μονακό το 2006.

Από την πρώτη της εμφάνιση το μακρινό 1953 έχει επωφεληθεί δύο φορές από εργασίες ενδελεχούς ανακατασκευής, η πρώτη πριν την συμμετοχή της στο Mille Miglia και η δεύτερη πριν το τη συμμετοχή της στην ιστορική διοργάνωση του Μονακό το 2006.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για μερικούς ακόμα που συνδέονται με το status και τη γοητεία της φίρμας, η τιμή της στη δημοπρασία αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 4,5 και 6,5 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου Bonhams.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024