Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσάναμμα οι ακραίες και διχαστικές φωνές

Προσάναμμα οι ακραίες και διχαστικές φωνές

Η φαιδρότητα του βουλευτή που φώναζε συνθήματα σαν οπαδός αλλά και τα επικίνδυνα παιχνίδια που κρύβουν κινδύνους

Το σιγανό ποτάμι να φοβάσαι, είναι βαθύ και δεν κάνει θόρυβο, σύμφωνα με μια παλαιά ρήση που όμως πρέπει να μας προβληματίσει με όσα βλέπουμε γύρω μας.

Τα όσα φαιδρά έγιναν στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να φωνάζουν ακραία και καταδικαστέα συνθήματα, όπως, «να καεί…να καεί…το μπ…η Βουλή» πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Δεν θα μείνω τόσο στον βουλευτή Φωκά της Ένωσης Κεντρώων που επιδοκίμαζε με τη στάση και τη συμπεριφορά του τα όσα έγιναν και ακούστηκαν. Όχι απλά απαράδεκτος, αλλά με τη συμπεριφορά του και τον τρόπο που κινείται ακόμα και μετά τη συγκέντρωση των οπαδών του ΠΑΟΚ προκαλεί και εξοργίζει.

Αρμόδιος γι’ αυτόν είναι η ίδια η Βουλή, η οποία όπως και για τους Χρυσαυγίτες, έτσι και γι’ αυτόν πρέπει να λάβει μια σκληρή απόφαση. Με τη στάση του ντρόπιασε, όχι απλά τη Βουλή, αλλά την ίδια την αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Αν φύγουμε όμως από αυτό το ακραία και καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης υπήρχαν και συνθήματα για απόσχιση από το…κράτος των Αθηνών (!) _τα οποία επίσης πρέπει να προβληματίσουν_ και ας δούμε τη μεγάλη εικόνα.

Τι είχαμε στη Θεσσαλονίκη; Μια καταδίκη από ένα.. «λαϊκό δικαστήριο» της λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος για χάρη μιας ομάδας.

Παράλληλα, ύβρεις με μεγάλη ευκολία για το πολιτικό σύστημα για λόγους που αφορούν ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και κυρίως έναν αγώνα αυτό του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, για τον οποίο επίσης έβγαλε απόφαση η Αθλητική Κυριακή χθες βράδυ με το πάνελ από τη Θεσσαλονίκη.

Όλα καλώς καμωμένα λοιπόν; Όχι, γιατί όπως το ποτάμι είναι ήσυχο, ταυτόχρονα είναι και βαθύ και αυτό που πρέπει να ανησυχεί όλους είναι ότι γενικεύονται τα κρούσματα της απαξίωσης των πολιτικών και της πολιτικής.

Το συμβάν της Θεσσαλονίκης είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ. Εδώ και καιρό ενισχύονται οι απολίτικες τάσεις και τροφοδοτούνται τα άκρα πάσης φύσεως και κατεύθυνσης και αυτό είναι το ανησυχητικό που πρέπει να προβληματίσει το πολιτικό σύστημα.

Όλο αυτό το κλίμα απαξίωσης που καλλιεργείται μέσω ΜΜΕ και social media για κάθε θέμα (από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, το θάνατο του πιλότου, τα εθνικά θέματα, έως τις διακοπές του Πρωθυπουργού, κ.α.) δύναται να βοηθήσει δυνάμεις αντισυστημικές με ριζοσπαστική στρατηγική, αλλά και την Ακρα Δεξιά, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις ισορροπίες στο σύστημα.

Η πολιτική πρέπει να επιστρέψει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και γι’ αυτό έχουν ευθύνη όλοι οι βασικοί παίκτες του πολιτικού συστήματος.

Αρκετά υπέστη η χώρα τόσο παλαιότερα αλλά και το κλίμα διχασμού και διχόνοιας που ζει εδώ και οκτώ χρόνια μετά από την έλευση του πρώτου μνημονίου.

Ήδη βλέπουμε το προσάναμμα και ας συνετιστούν όλοι πριν είναι αργά και πολλαπλασιαστούν οι οπαδοί του συνθήματος, να καεί, να καεί το μπ…η Βουλή! Γιατί αυτό θα είναι οδυνηρό για όλους.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024